Zastawa 1.1 w malcu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
vtam wszystkich.
zabiaram sie włąśnei za włożenie 1.1 od zastawki do malca.
czy ktoś już to robił? byłbym dźwięczny za wszelkie wskazowki rady itp.
1.wniebowzięty byłbym natomiast zupełnei gdyby ktoś mógł mi załatwić flanszę pod maluchowską skrzynię ( no chyba że ktoś bawił sie z jakąś 5biegówką albo czymś zsynchronizowanym - tylko jak sobei poradzil z półośkami
2.czy tulejak od wałka nie jest czasem większa w zastawce niż w maluchu? bo na oko wyglada na większą a jeśli tak faktycznie jest to co w tym wypadku zrobić?? nabić jakąs tulejkę czy moz etrzeba wykręcić wałek i dotoczyć albo cooś?
z góry dzięks za wszelkie info linki lub namiary

milosz

poczytaj sobie na początek..
cc/sc/punto 1100 - F&F
cc/sc/punto/zastava 1100 - MGT

Cytat:
2003-07-09 00:16:37, mewash pisze:
byłbym natomiast zupełnei gdyby ktoś mógł mi załatwić flanszę pod maluchowską skrzynię ( no chyba że ktoś bawił sie z jakąś 5biegówką albo czymś zsynchronizowanym - tylko jak sobei poradzil z półośkami
2.czy tulejak od wałka nie jest czasem większa w zastawce niż w maluchu? bo na oko wyglada na większą a jeśli tak faktycznie jest to co w tym wypadku zrobić?? nabić jakąs tulejkę czy moz etrzeba wykręcić wałek i dotoczyć albo cooś?
milosz

Ad 1: No moge ci zalatwic taka flansze wykoanan z alu,inium pod dowlna skrzynke (otwory wiercisz samodzielnie, poniewaz flansza pasuje zarowno do 1.1 jak i do 900, z tym ze trzeba ja odwrocic - dlateog nie ma otworow). Co sie zas tyczy skrzynki zsynchreonizaowanej to rowniez - mam zalozona od cc700 z zsynchronizowana jedynka i dluzszymi przleozeniami w stosunku do skrzynki maluchowskiej (przlozenia zblizone do BISa - 1 i 4 takie same, 2 i 3 w cc sa dluzsze niz w maluchu). jesli chodzi o polosie to zostaly maluchowskie - czesc z dyfra malucha sa zaadoptowane do dyfra z cienkiego (rowniez moge ci to wykonac)
Ad2. Tulejke trzeba zrobic na zamowienie. Musisz zmierzyc bardzo dokladnie (do setnych czesci milimetra) srednice otworu w wale i podac mi ja. Moge ci zrobic od razu kilka takich tulejek na zapas. Nie ma znaczenia czy bedzie to pod skrzynke malucha czy cienkiego, poniewaz walek sprzeglowy jest ten sam.

Uff - chyba bede musial uzupelnic opos na MGT dotyczacy skrzynki...