MotoNews.pl
6 Dodatkowy zawórprzy reduktorze - zdjecie - musi byc? (203624/0) - NT

Dodatkowy zawórprzy reduktorze - zdjecie - musi byc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie

Kupilem reduktor BRC TECNO i dostałem wraz z nim taki dodatkowy elektrozawór z wejściem na gaz od dołu. Miejsce pod maska nie pozwala mi poprowadzić gaz od dołu do tego elektrozaworu, tylko i wyłącznie od boku. Mam pytanie. Czemu to ma służyć i czy jest to potrzebne? Pozdrawiam i czekam na PILNĄ odpowiedź

Powinien być . Ten, który już jest na reduktorze (wg. mojej wiedzy) spełnia trochę inną rolę.

Obudowa filtra jest bez elektrozaworu? BRC ma filtr z elektrozaworem. Dziwny ten elektrozawór.

Jeśli masz wielozawór na butli z elektrozaworem, to na filtrze już nie koniecznie musi być.

Dodatkowo oczywiście mam elektrozawór z filterkiem. (tak było przy starym reduktorze) Na butli jakiś tam zawór jest, słuchać jak sie przełączy na gaz jak tyka na butli.

Filterek mam dokładnie taki :

[ wiadomość edytowana przez: hepos dnia 2008-01-10 18:09:57 ]

ok, to w takim razie tego dziwadła nie montuj.

A czy ten reduktor podejdzie do instalki 1/2 gen ? (krokowiec ze srubą) bo on jest chyba elektryczny a nie ciśnieniowy jakoś tak nie znam sie

Spoko....

spoko czyli ze bedzie ok ? Przedtem miałem reduktor Tomasetto 100 HP

tak, budziet gut

spoko czyli ze bedzie ok ? Przedtem miałem reduktor Tomasetto 100 HP

No to jutro zakładam, mam nadzieje ze to urojstwo nie jest potrzebne faktycznie

Cytat:
2008-01-10 18:40:10, hepos pisze:
A czy ten reduktor podejdzie do instalki 1/2 gen ? (krokowiec ze srubą) bo on jest chyba elektryczny a nie ciśnieniowy jakoś tak nie znam sie

Wszystko bedzie gralo, w druga strone bylo by gorzej (pneumatyk przy wtrysku), ale u mnie jakos daje rade.