2.6i Dual nie tylko w bestii

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
DUAL RAM NIE TYLKO W BESTII.http://www.commodoreclub.net/tech/exports/misc/opel-calais.html

bast, historia i specyfikacja róznych odmian Omegi i jej silników jest tak poj.. pokrecona ze kiedys chyba zrobie prace doktorska na jej zawiłościach
wszystko przez GM który umyslił sobie że bedzie to model po części integracyjny dla wszystkich odłamów GM. choc juz wcześniej kombinowali z J-carami ( mam nadzieje że wiecie o co chodzi, jak nie dam wykład )

pzdr

Czekam zatem na efektywną pracę doktorska pod tytułem:"Historia i specyfikacja różnych odmian Omegi i jej silników jest tak poj.. pokrecona" Znajdziemy NAPEWNO jakiegoś promotora ...Może jakaś nagroda od GM ????? Pomijajac juz sprawy doktoratu..
Chyba Urg sie ze mna zgodzisz,że to co widać nawet,nawet wyglada ???Chociaż to nie Omega...

Moze ktos wie do jakich autek wkładano motor 2.6i Dual Ram?????????????????????????????????????????????????

Pozdr

a bez pośmiechujków od czasu jakiegoś nowsze się z tym zamiarem coby usystematyzować (uff!) wersje, silniki, nadwozia itd. wszystkiego co zwiazane z Omegą czyli produktów
Opel, Chevrolet, Cadillac, Vauxhall, Holden itp. zajmie to jednak kilka miesięcy

a samych silników montowanych w Omedze A było ... 21 ! wliczając w to Evo500, Irmscher 4.0 i nasz ulubiony C36GET Te 21 to oczywiscie seryjne + 3 najpopularniejsze tuningi. nie wspominając o pomysłach Loteca i innych

pzdr

Panie Jack...To nie zadne podśmiechujki....Z promotorem mówie POWAŻNIE!!!!!

Pzdr.....

Panowie... nie raczkujcie tylko pomóżcie przy zbieraniu info o silniku 3,0 Turbo z Omegi A... Urg... mam juz porobione tabelki z danymi dot. motorków w Bestii A...

to co udało mi się znaleźć to:

dane dotyczące oplowskiego projektu Omegi z silnikiem 3,0 o mocy 350KM posiadającym turbosprężarkę (Omega A Caravan Project Opel). Miał on konkurować na rynku z silnikami Irmschera i Mantzla. Jego osiągi były porównywalne z rywalami choć niejednokrotnie były od nich lepsze. Dlaczego silnik ten jest unikatem i brak o nim większej ilości informacji, nie wiadomo. (0-100km/h w 6,1s; V-max 260km/h; średnie spalanie 14,7 L/100km)

pozdr.

Piotrek sam sobie odpowiedziałeś na pytanie

Był to projekt niestety

btw. c30se turbo - spalanie 25l/100km

no i wyszło szydło z wora

turbina i owszem była w Omegach ale sprzedawana wyłącznie jako kit lub cały zmodyfikowany silnik:

X30XE ( Omega B) - 6990 E - 294KM/370Nm
X25XE ( Omega B) - 6490 E - bez certyfikatu TUV
C30NE ( Omega A/Senator B) - 4988 E - 281KM/404Nm
C30SE ( Omega A/Senator B) - 6500 E - 354KM/490Nm

ceny hipo autotechnik gmbh ( partner KW) bez VAT

a jak już jesteśmy przy cenach :
spoiler przedni Lotus Design - 409 EURO
lotka Lotus Design - 357 EURO
radaufbleche - czyli nadkole tylne - 102 EURO

tak apropos dualka..Ktoś mi kiedyś napisał ze silnik 2.6i Dual Ram to był niewypał w Omedze...szukałem,szukałem i coś mam...

http://www.opel.com.pl/historia/sport32.html

Pozdr...
Bast

o w morde jeza 6500euro za turbo do mojego seniorka?? nie dam rady. choc 354konie i 500Nm brzmi calkiem nieziemsko. jakos 2xbardziej niz to co mam teraz....ogien z rury i z opon naraz...

czyzby silniki 3,0se i sej miały prawie tyle poweru co 3,6 get??

tylko ta cena !!!!!!

ale te 350 KM!!!
rewela!

regan przy grubszych portfelach mielibyśmy chyba najmocniejsze opelki ( takie pseudo LOTUSIKI )

pozdrawiam mega_3 i jego 3,0sej

Spoko, spoko... jakis Skandynaw dlubnal MV6 na 570KM...

Wiec sie prosze nie podniecac 350 konnym stadem

Bast tak czy owak masz być na V LOB Party musze obaczyć ten twój silniczek dzisiaj właśnie pod McDonaldem przydupiłem szwaba z Bestią A w tym samym kolorze co moja tylko 2.6i. Tak ją zacząłem badać że szwab z pełną gębą z McDonalda wyleciał dobrze że jarzył coś po angielsku to się z nim dogadałem myślał chyba że chcę mu furę skubnąć. Ale jak zobaczył moją identyczną (prócz silnika) gadałem z nim chyba z 20 min. Co ciekawe miał 94 rocznik chociaż z tym różnie bywa mój wg numerów jest 92 a w kwitach 91.

Pozdrawiam