Co powiecie na te głośniki??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co powiecie na te głośniki??
Aukcja
chodzi mi o głośniki w tylną półkę ?? a może macie jakieś inne ciekawe w cenie ok 100zl komplet

coś nie bangla skrót...

Dzialajacy link

jak nie dziala to prosze :
http://allegro.pl/item315025036_sklep_boschmann_nowe_od_30hz_extra_bass_400w_gw_fv.html

Znajomy ma sklep Car Audio i dzisiaj montował takie do Opla Calibry w boczki przy tylnej kanapie. Nawet nieżle grają. Nie jest to rewelacja, ale jak za tą cenę to polecam.

a moim zdaniem to syf totalny wolalbym uzywki jakiejs dobrej firmy niz te pseudo glosniki

Ja takie miałem w escorcie. Tylko kupywałem je z rok temu i dałem na giełdzie 90 zeta / komplet. Jak ktoś chce zeby coś tam grało to są godne polecenia.

powiem tak, wyzsza klasa z nizeszj polki, kiedys mialem caly zestaw z boschmana, gralo nawet nawet, ale po zamianie tych glosnikow na identyczne tylko hertze to niebo a ziemia,a po 2 jak one maja 400 wat max to ja jestem ksiadz a tym bardziuej nie beda mialy 150 rms tylko z 60 maksymalnie

jeśli maja 60 W rms to mi też pasuje bo nie zamierzam stosować wzmacniacza a mam radio 4x50W wiec zalerzy mi na ladnym niekoniecznie głosnym dzwieku. Pozatym uważam że 60W w samochodzie to wystarczająco

jeśli maja 60 W rms to mi też pasuje bo nie zamierzam stosować wzmacniacza a mam radio 4x50W wiec zalerzy mi na ladnym niekoniecznie głosnym dzwieku. Pozatym uważam że 60W w samochodzie to wystarczająco

radio ci da okolo 4 x 17 watów w RMS (4x50 to moc muzyczna/max)

zeby osiaganc 60 watów w RMS na głosnik to potrzebny ci wzmacniacz.

a tak w ogole to kup lepiej zestaw odseparowany to raz a 2 ja bym tej firmy unikał a jak widze te parametry ( czyt. głupoty) powypisywane o tych głosnikach na allegro to juz w ogole bym sobie je darował

[ wiadomość edytowana przez: michal1987 dnia 2008-03-02 20:08:43 ]

lepiej przyoszczedzic i kupic cos lepsszego, hertz, pionki itp

napewno niw maja nawet 60RMS
lepiej dolozyc chociaz drugie tyle i kup cos innego

Nie chcę się bynajmniej wymądrzać ale:

Zależy co chcesz osiągnąć... Jak chcesz żeby ino grało to jeszcze można pomyśleć o Magnatach Ultra 6900, kosztują 99 PLN. Jak Cię stać to łykaj jakieś pionki albo JBLki za jakieś 200-300 PLN ale to i tak będzie półka a nie tworzenie konkretnej sceny... zależy też co masz z przodu i mam świadomość że jeżeli potrzebne jest Ci miejsce w bagażniku to skrzynka odpada.

za te 98zeta, to wolałbym kupić 0,7 Johnny Walker, przynajmniej lepszy pożytek z tego niż z tych głośników Buszmeńskich.

Ja mam w drzwiach Phonocar odseparowany na zwrotnicach z Helixa.Mam to bez wzmaka bo podobno te głośniki mają 30W rms,więc mogą mieć mniej i niestety już mnie nie zadowalają.Możliwe,że jak by był wzmak to mozna by czyściej posłuchać przy wiekszej głośności.Radyjko to Pionek 3900.
Następnym razem to już będzie coś z przedziału 250-300zł plus wzmak minimum jakiś blaupunkt gt2.

a w takim razie co powiecie na ten zestaw??
moze te boschmanny nie sa takie tragiczne ??
ZESTAW

Hmm. Generalnie w tym linku ta firma mnie rozbroiła... Najpierw piszą że głośniki są do montażu w orginalne miejsca montażowe a zaraz dalej piszą że potrzeba jeszzce zakupić dystanse

Cytat:
2008-03-02 20:07:19, michal1987 pisze:
radio ci da okolo 4 x 17 watów w RMS (4x50 to moc muzyczna/max) zeby osiaganc 60 watów w RMS na głosnik to potrzebny ci wzmacniacz. a tak w ogole to kup lepiej zestaw odseparowany to raz a 2 ja bym tej firmy unikał a jak widze te parametry ( czyt. głupoty) powypisywane o tych głosnikach na allegro to juz w ogole bym sobie je darował [ wiadomość edytowana przez: michal1987 dnia 2008-03-02 20:08:43 ]

Amen. Świeta racja... Mnie ... trafia jak widze opisy parametrów głośników i wzmacniaczy na ALLEGRO .. Jak wogóle można takie ściemy pisać i w opisach mają że są godni polecenia??!!!!!!!!!1 KIT

[ wiadomość edytowana przez: MK5_essik dnia 2008-03-05 16:51:15 ]

Jeśli miałbym coś doradzic to proponował bym to:http://www.allegro.pl/item321884216__najtaniej_nowe_blaupunkt_gtc_542_180watt.html - zamiast tych Buschmenów - miałem kiedyś takie załozone Buschmeny i niech je krew zaleje na początku myślałem że fajnie graja ale po założeniu Blaupunktów zmieniłem zdanie te Blaupunkty graja o niebo lepiej