Subwoofer Bose

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie montuje się skrzynkę z subwooferem Bose w B ? I czy to jest taka sama instalacja jak w tzw "C" ? Pytam bo mam dużą butlę z gazem w bagażniku i ..... nie wiem czy mi będzie przeszkadzać w przypadku kiedy wpadnę na pomysł montażu Bose...

w kombiku siedzi jak dobrze pamietam po lewej stronie zamiast tego malego schowka w zabudowie bagaznika

Jest tak jak prawi Pabelo.

a w sedanie? nie mam kombika

w sedanie chyba w tylnej polce

W sedanie nie ma suba.

czlowiek sie cale zycie uczy

W sedanie głosniki w połce robia za sobyfer. Ale mozna zrobic rzezbe zdjac połke wyciac dziure i zamontowac sobufer i wtedy bagaznik bedzie robił za skrzynie. Ale przy takim basie to poł samochodu ci sie rozkreci i po gubisz. Ale zeby zakres pracy głosnika nie był tak duzy bo wtedy bedzie zaczepiał o połke.

Mi wystarcza te glosniki bose co sa, gra pieknie, a audiofilem nie jestem.

Dla mnie wystarczaja. Jak odkrece za głosno to nie słysze wlasnych mysli I lusterka zewnetrzne sie ruszaja i jeszcze kilka roznych zjawisk.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-21 07:07:43 ]

Zawsze mnie zastanawiało w jaki sposób ludzie wyznaczają jakość audio poprzez jego głośność....

Skoro w sedanie nie montowano suba Bose to chyba sobie odpuszczę, tylna półka to nie jest dobre rozwiązanie, bagażnik nie jest dobrą skrzynią do suba

A jak się wyciąga w kombiku ten subwoofer z tego niby schowka?

Cytat:
2008-01-21 16:53:25, sewcio pisze:
A jak się wyciąga w kombiku ten subwoofer z tego niby schowka?

Musisz rozbebeszyć cały lewy boczek, czyli poszycie, prowadnicę rolety i tym podobne gadżety.

To on jest od tyłu przykręcony??

Cytat:
2008-01-22 10:59:14, sewcio pisze:
To on jest od tyłu przykręcony??

Przecierz luzem nie lata

No luzem nie, ale ma od przodu zaraz za drzwiczkami dwie plastikowe łapy na dole i dwie na górze zahaczone o karoserię, więc myślałem, że wystarczy to jakimś sposobem odbezpieczyć i wyjdzie cały subwoofer...

Apropo tego suba Bose ... to jest do niego podciagnieta fabrycza instalacja (tak jak np. do daszkow przeciwslonecznych z podswietlanym lusterkiem - niezaleznie od werzji kable sa [prawie zawsze sa] ) czy trzeba ciagnąć kable od głosu? Aha i jak jest z jego zasilaniem bo pewnie potrzebuje jakiegoś wzmaka (watpie by fabryczny Balupunkt uciągną suba), wzmak jest czy trzeba kupić i ciągnać kable do niego ?

Orginalnie w bose masz wzmiacniacz i jest wiazka głowna ktora ma wtyczke do bose.

Aha ...
Dzięki za szybką odpowiedź.

Cytat:
2008-01-26 22:08:54, michaelu pisze:
Apropo tego suba Bose ... to jest do niego podciagnieta fabrycza instalacja (tak jak np. do daszkow przeciwslonecznych z podswietlanym lusterkiem - niezaleznie od werzji kable sa [prawie zawsze sa] ) czy trzeba ciagnąć kable od głosu?

O ile dobrze pamiętam, akurat wiązka bose nie jest w defaulcie, tylko montowana pod kompletację.

pozdr,
Robert