Warto wybrać się do Krakowa i zabrać 3,99 zł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie wróciłem z Krakowa. Kupiłem tam m.in. okulary z polaryzacją za jedyne 3.99 zł!
Dla tych co nie wiedzą co to za dobrodziejstwo dla kierującego (i nie tylko) proponuję, zakup "w ciemno" i zdanie się na mnie. Gwarantuję 100% satysfakcji lub zwrot pieniędzy
W pobliżu miejsca gdzie miał się odbyć zlot w Krakowie - w Real'u - można z koszyka, w którym są najróżniejsze okulary przeciwsłoneczne, znaleźć takie co mają efekt polaryzacji. Za podobne na niektórych stacjach paliw trzeba wydać ni mniej niż 50 zł (a najczęściej ok. 100). Dla niewtajemniczonych zdradzę jeden ze sposobów jak rozróżnić je spośród reszty.
Otóż konieczny tu jest zegarek bądź cokolwiek z wyświetlaczem ciekłokrystalicznym. Należy założyć okulary i spojrzeć na zegarek (czy komórkę). Jeśli podczas obracania wyświetlacza o 90° to co widzimy zacznie nam zanikać to znaczy, że okulary posiadają efekt polaryzacji.
Te okulary, które tam znalazłem niestety nie mają 100% efektu polaryzacji, ponieważ mimo wszystko po przekręceniu wyświetlacza mojego zegarka obraz całkowicie nie zniknął a tak być powinno. Mimo to szczerze wszystkim kolegom z Klubu je polecam (za ta cenę to darmocha). Osobiście wydaje mi się, że ktoś się pomylił kwalifikując te okulary jako "promocję" za 3.99zł. Wśród okularów są także nakładki na okulary a la Sylverster Stallone z filmu Cobra. Kupiłem je w nadziei, że któryś z optyków wytnie mi je i wstawi w jakieś ramki. Nakładki te mają z kolei 100% efekt polaryzacji.

Piotrze mogłeś kupić ze 30 par dla klubowiczów

Ja kupiłem okulary z polaryzacją w zeszłym roku za ...170 zeta. A i tak nie żałuje zakupu - są nieocenione w słoneczny dzień, od jezdni nie odbija sie swiatło, również w szybach innych samochodów nie odbija sie slońce, wzrok sie dzieki temu mniej męczy. Ogólnie polecam!

A ja kiedyś kupiłem okulary polaryzujące, wsiadłem do auta i ... kicha - ledwo widać przez przednią szybę, tylko jakieś ciemne i jasniejsze plamy. W bok patrzę -jest ok, a przez przednią szybe nie wiele dojrzę. Okazało się, że ta szyba była również z jakimś filtrem polaryzacyjnym.
Zanim kupisz drogie okulary - sprawdź, czy nie czeka Cię podobne zaskoczenie.

Wiesiek (Maestro)

Maestro ...Kto by przypuszczał, że są już samochody z takimi szybami - co to było za auto?
Zoltar Miałem nadzieję, że tym postem skuszę wszystkich na zlot w Krakowie, ale jak się dowiedziałem, że odwołany to zminiłem treść i nagłowek . Myślę, że jak komuś zależy to można by poprosić plump'a. To sympatyczny i uczynny facet

Cytat:
Kto by przypuszczał, że są już samochody z takimi szybami - co to było za auto?

To był f126p rocznik 1979 mocno "niestandardowy" składak, sama szyba wstawiona gdzieś koło 86 roku, czyli wyrażenie "już są" raczej nie na miejscu. Zdaje się, że z jakichś względów już nie stosuje się takich szyb.

Pozdr.
Wiesiek (Maestro)

Ach tak. To już odpowiadam. Ten fiat miał szybę przenią hartowaną. Teraz standard to szyby klejone. Szyby hartowane mają coś takiego jest to związane z samym procesem hartowania. Coś na ten temat wiem ale nie bede zanudzał.

Uprawiam nałogowo kolarstwo górskie i używam okularów (kolarskich - sportowych) Rudy Project z wymiennymi szkłami - sprawdzają się fenomaenalnie na rowerze jak i w samochodzie - tylko ta cena - coś ok. 300 zł.....
Tak nawiasem mówiąc to nie lubię korzystać z okularów - robię to tylko kiedy muszę - uważam ,że nieuzbrojone oko jest "skuteczniejsze" no chyba ,że ma się słaby wzrok....

-JACO-, a co zrobić, gdy słońce razi a do tego widać odbicie konsoli w przedniej szybie? Wtedy nie ma yyjścia czyli tak jak piszesz "wtedy muszę"!