Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2007-11-19 14:27:25 Witam.. Mam problem z moją e30.. Miałem w zwyczaju jezdzić z małą ilością paliwa w baku (zawsze około 5 do 15 litrów w baku). Jakieś 2 tygodnie temu zatankowałem cały bak paliwa bo jechałem w dłuższą trase.. przy tym też wymieniłem filtr paliwa.. i od tej pory sie zaczeło.. Pierwsze objawy to strasznie długo musiałem go "kręcić" zanim odpalił.. w tym samym dniu po przejechaniu kilku kilometrów auto zaczeło rwać..szarpać..tracił moc (np. na trzecim biegu dawałem mu gaz do spodu i kuzwa auto traciło moc, wogóle nie chciało się wkręcać na obroty).. Wszystko to znikało po chwilowym postoju na wyłączonym silniku (2-3 min) ale po przejechaniu 50, 100 lub 200 kilometrów sytuacja sie powtarzała.. Jakoś zmeczyłem ta sześciuset kilometrową trase z prędkością 80km/h :/:/:/.. Po powrocie myslac że to może wina tego wymienionego filtra znów dokonałem zmiany i dałen z powrotem ten stary jednak nic sie nie zmieniło.. Dalej tak czasami szarpie..:/
Niektórzy mechanicy mówią że to może: kable.. kopułka aparatu.. pompa paliwa już siedzi.. może ciągnie jakieś lewe powietrze.. albo sonda lambda.. A ja nie mam pojęcia, co tu może siedzieć i za co sie chytać.. PS.auto nie jest w gazie POZDRO |
![]() Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2007-11-27 19:20:59 ..Dzisiaj wyciagnolem pompe paliwa na wierzch i okazalo sie ze sitko pod pompa bylo wyrąbiscie zasyfione..:/ i na dodatek w tym sitku byla dziura na ok.7mm wyczyscilem ten caly syf, po zalozeniu z powrotem "historia" sie powtarza..:/ (Niewiem.. moze te wszystkie brudy ktore przedostaly sie do pompy troche ja podtarly albo cos tam w tej pompie jest i przy mocniejszym wcisnieciu gazu jakis brud blokuje wyjscie tego paliwa..)dalej szarpie..dalej nie reaguje na wcisniecie gazu do spodu..No i to odpalanie..dalej nie odpala na strzala..:/:/ jeszcze wymienie kable..moze to cos pomoze. Jak wymienie jeszcze pol silnika to napisze czy ten fenomen ustal.. ![]() ![]() ![]() |
![]() Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2008-01-10 22:12:10 ..Mialem napisac gdyby cos sie zmienilo w mojej beci.. ![]() ![]() ![]() ![]() PS. jak wymieniacie jakies czesci w samochodzie szukajac przyczyny usterki to zacznijcie od najtanszych..ja w sumie na czesci wydalem blisko 700zl i auto dalej bylo "chore" a wystarczylo wymienic tylko filtr paliwa za 35zl zeby wyzdrowialo..ja go wymienilem na samym koncu.. : ![]() ![]() ![]() |
![]() Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2008-01-14 13:45:47 Cos w tym musi byc.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |