[OT] Jak wydostać się z KRK bez auta? ;-P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomóżcie Krakowiaki bo chyba przerwa w korzystaniu z google mi źle zrobiła bo nie mogę znaleźć żadnego połączenia autobusowego z Kraka do Bydzi, względnie Torunia. Tak się złożyło, że dużo lepiej jest mi lecieć do Kraka niż do Wawy. Na połączenie z samego lotniska nawet nie licze . Szukałem po PKS'ach i innych znanych mi bus-liniach i nic znaleźć nie mogę. Może ktoś z Was coś wie?

Poszukaj na stronie krakowskiego dworca pks

na kiedy?

4 stycznia, przylot przed 15-tą.

edit:
do strony dworca nie dotarłem . daleko on od lotniska? i czy tam da się wyczaić cene biletu? bo cuś nie widzę takiej opcji...

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2007-12-23 19:12:34 ]

a pociag nieteges?

sam se pociąg .
Nie no, pociąg to z minimum dwoma przesiadkami znalazłem a z bagażami dwóch osób to mi sie jak najmniej chce dygać między peronami i czekać na kolejne ciuchcie

tyle ze z krakowa z tego co widze zaden autobus tam nie jedzie

>> PIERWSZY <<
>> DRUGI <<
to już znalazłem właśnie. nie mam tylko pojęcia jak to się w złotówki zamienia i jak daleko dworzec od lotniska...

btw - jak tam sytuacja pogodowa? chyba nie ma opcji żeby śnieg był taki co by bus się nie przebił?

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2007-12-23 19:24:56 ]

masz pociag kursujacy na trasie lotnisko dworzec. Jezdzi co jakies 30 min i dojezdza w 15min do dworca

[ wiadomość edytowana przez: pterock dnia 2007-12-23 19:24:09 ]

6,50 to chyba koszci

masz expres o 18,55 do wawy zachodniej (przyjazd 21,44) i przesiadka na tlk odjazd 22,05 i przyjazd do bydgoszczy o 1,35

W sumie to i pieszo byśmy mogli bo jeśli przylot będzie planowy to mamy 5-7 godzin na zwiedzanie... Daleko na Wawel?

mrakus, daj sznura do tego połączenia...

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2007-12-23 19:31:02 ]

rejs jak bede w krk jak cos to po was podjade na lotnisko i was zgarne do centrum, ew do siebie na herbate... mozecie sobie u mnie zostawic np bagaze bo w centrum mieszkam i isc sobie na miasto albo co

http://nowy-rozklad.tktelekom.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&seqnr=3&ident=91.02394429.1198434101&OK#focus

a jakby 3zer nie dal rady was odeberac to jedziecie tym pociagiem z lotniska (ale do niego jest kawalek) lub autobusem 192 na dworzec. Zostawiacie bagaże w bagażowni. I mozecie smigac na miasto. Wszedzie sa plany miasta wiec dacie sobie rady bez problemu. Z dworca na wawel 15-20 min. Pozdr

[ wiadomość edytowana przez: markus-orange dnia 2007-12-23 19:37:35 ]

Ok, dzięki koledzy. Teraz tylko jakby ktoś mógł mnie oświecić w cenach połączeń pks-owych to już byłbym wniebowzięty

ciezko powiedziec, popros 3zera zeby skoczyl na dworzec zapytac

przeciez tera jestes zarobiona swinia niech ktos po Ciebie przyjedzie

Cytat:
2007-12-23 19:35:05, markus-orange pisze:
Z dworca na wawel 15-20 min.

...a po drodze Rynek i całe Stare Miasto

rejs ty sknero!!!!!!!!! całe walizy kasy w funciorach a ty sie martwisz czy bilet kosztuje 10 czy 20pln
ja zlądowałem na swita i szkoda, ale sie nie zobaczymy:/ takze wesołych zycze .

wszyscy wiedzą ze z wioski kraków do naszych metropilii mało co jeździ

ale nie wiem na ile
u funtach po tym wspaniałym kursie obecnym musze stracić i zamienić na pln