Jak oceniacie kierowców innych marek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po pierwsze - wątek na rozuszanie forum
Po drugie - ważniejsze - NIE CHCE ŻADNEJ WOJNY CZY OBRAŻANIA - tylko o subiektywne opinie.

Moim zdaniem z obserwacji na zakorkowanych ulicach Wawy:

BMW - buraki, karki, drechole, gangusy - niestety nadal w większości - głównie starsze modele, choć część jeździ nowymi np e60.
Co mnie cieszy - coraz częsciej widać ładne stare bumierki w super stanie (optycznie) z normalnym człowiekiem za kierownicą.
W nowych modelach prym wiodą ludzie w krawatach - wiec OK i niestety przedstawiciele grupy zawodowej "zawód syn" wyżelowane ubrane w bluzy w chinskie krzaczki gogusie i wszelkiej maści szpanerzy.
Trafiają się też normalni ludzie w wieku 40-50lat ale są w mniejszości.
Jednak wszystkie te grupy charakteryzuje "solidarność marki" czy jak to tam określić. Generalnie gdy gdzieś sie chce wcisnąć, a widze stojące w rządku BMW - to wiem że już wjechałem.
Bumierki zawsze mnie wpuszczają, a ja zawsze wpuszczam bumierki

Honda
specyficzna marka - albo drechol, albo stary dziadek. Jest też troche normalnych ludzi - ale oni dosiadają głównie acorda.
Drechole to wszystkie civici, predludy i innej maści wozidełka udające sportowe. Wydech obowiązkowo termos o dźwieku odkrzacza marki zelmer - czyli mugen czy jakoś tak, ten ze zwężką, do tego gleba i dużo plastiksu.
Stary dziadek to osobnik którego spotka się głównie w jazz lub city (ten mały sedan)

Toyota - bez urazy jacuś - ale to z moich subiektywnych odczuć marka dla dziwnych ludzi.
Generalnie jak trzeba sie gdzieś wcisnąć i widzisz toyote - to już wiesz że nie wjedziesz. Wtedy trzeba na straszonego - lub co bardziej lubie podjechać ze dwa auta przed toyotą i grzecznie sobie wjechać widząc furie klienta w lusterku wstecznym.
Stare corolle (czyli okulary) to domena głównie dresików lub ludzi o mniej zasobnym porfelu. Dresików nie jest za dużo, ale ostatnio spotkałem takiego który nie dość że nie chciał mnie wpuścić, to gdy już przed niego wjechałem - próbował mnie za wszelką cene wyprzedzić
Jest oczywiście grupa normalnych ludzi - głównie corolla i avensis która jedzie sobie grzecznie nie wadząc nikomu, ale niestety większość tylko udaje normalną i gdy przychodzi do zmiany pasa np w korku.....normalność pryska
Dużo też jeździ po wawie rav4 i land cruiserów z niepotrafiącymi opanować gabarytów tico kobitkami, w wersji doda elektroda zrobie loda... ale to nie wina marki a klasy pojazdu. Wylansowane cipki dosiadają również "terenówek" innych marek

OPEL - to akurat bardzo neutralna marka - nie licząc wyjątkowych modeli w postaci astry GSI i calibry - opelkami jadą zazwyczaj normalni ludzie. Gdy chcesz zmienić pas to wpuszczają , gdy chcesz ich wyprzedzić , zjeżdżają itp itd.

SKODA - kolejna dziwna marka
Podział jest na 3 grupy (niestety 3-cia w mniejszości)
- dziadki (głównie favorit, felicia, fabia)
- dresiki (felicie, fabia, octavia) ci zawsze widząc BMW próbują się ścigać
-normalni ludzie (fabia octavia, czasami superb)

SEAT :
młokosiki w leonach z crystal lampami z tyłu
ibiza -//-
toledo kobiety chodzace w fiterkach we wzorek lamparta

Fiat :

starsze modele typu siena ,albea ,
panowie po 40 z beretem i kurteczka al'a lata 80

nowsze cały przekrój społeczenstwa

seicento cinqo i maluchy zjebuski myslące ze maja ferrari 70%
20% zwykli ludzie 10% kobiety z komplekasmi

VW :
golfy to 95% dreso techniawka z ledami i innymi udziwnieniami

reszta modeli marki zwykli ludzie

Pegoły :

ludzie z przerośnientym ego

Cytat:
2007-12-22 23:36:05, Tomek-Mydlowski pisze:
(...) tylko o subiektywne opinie.

Powtrzymywałem się kilkakrotnie przy Twoich odpowiedzich w wątkach, ale teraz napiszę - moja subiektywna opinia jest taka, że Ty jednak leczysz Swoje kompleksy beemką...

A gdzie kurwa reno? No gdzie?! Ja się pytam!

A BMW źle mi się kojarzyło, a jeszcze gorzej mi się kojarzy jak "kolega" z roboty... nadworny debil i gej kupił wytłuczone gówno z napisem BeeMWó na masce!

Cytat:
2007-12-22 23:58:34, piotr_ek pisze:
A gdzie kurwa reno? No gdzie?! Ja się pytam! A BMW źle mi się kojarzyło, a jeszcze gorzej mi się kojarzy jak "kolega" z roboty... nadworny debil i gej kupił wytłuczone gówno z napisem BeeMWó na masce!

Renault :

ludzie którym nie układa sie życie seksualne i odreagowuja za kółkiem badz na forach internetowych swą dezaprobate z niemozności przejawiając agresje

Dres w Felicji ?

Wawa... A dresiarze biedni... Co za czasy

Cytat:
2007-12-23 00:01:35, greenberg pisze:
Renault : ludzie którym nie układa sie życie seksualne i odreagowuja za kółkiem badz na forach internetowych swą dezaprobate z niemozności przejawiając agresje

No kurwa chyba SMS-a za 2 zł do TV VIVA wysłałeś i Ci odpowiedzieli. Apropos... wkrótce WYLECISZ z Malkontentów!

Cytat:
2007-12-23 00:04:15, piotr_ek pisze:
No kurwa chyba SMS-a za 2 zł do TV VIVA wysłałeś i Ci odpowiedzieli. Apropos... wkrótce WYLECISZ z Malkontentów!

spoko a moege sia tam najpierw zarejestrować ?

Cytat:
2007-12-23 00:07:31, greenberg pisze:
spoko a moege sia tam najpierw zarejestrować ?

Musisz!!! Ale przyznaj się... wysłałeś SMS-a do VIVA TV. Dzisiaj córka oglądała horoskop i wzór SMS-a wyglądał tak: IMIĘ MM-DD-RRRR. I co chwilę pojawiał się na ekranie SMS: JAN 00-00-1929 no i oczywiście horoskop dla tego SMS-a. Stąd moje skojarzenie, że zapłaciłeś 2zł+VAT za przeczytanie głupot!

Cytat:
2007-12-22 23:53:28, pyrekcb pisze:
Powtrzymywałem się kilkakrotnie przy Twoich odpowiedzich w wątkach, ale teraz napiszę - moja subiektywna opinia jest taka, że Ty jednak leczysz Swoje kompleksy beemką...

trudno, oceniaj mnie jak chcesz - ja też mam opinie na Twój temat, ale nie będe Ci robił przykrości, szczególnie przed świętami - i zachowam ją dla siebie

Cytat:
2007-12-23 00:03:10, Zoltar pisze:
Dres w Felicji ? Wawa... A dresiarze biedni... Co za czasy

Zdziwisz się - sporo jeździ i to najśmieszniejsze - takie dreso-turasy. Cygany i innej maści brudasy. Szpachla na tylnej klapie, spojler jak z promu kosmicznego, wydech z końcówką o wiekszej średnicy niż wszystkie cylindry z poteżnego 1.3 razem wzięte

Cytat:
2007-12-22 23:36:05, Tomek-Mydlowski pisze:
Honda specyficzna marka - albo drechol, albo stary dziadek. Jest też troche normalnych ludzi - ale oni dosiadają głównie acorda. Drechole to wszystkie civici, predludy i innej maści wozidełka udające sportowe. Wydech obowiązkowo termos o dźwieku odkrzacza marki zelmer - czyli mugen czy jakoś tak, ten ze zwężką, do tego gleba i dużo plastiksu. Stary dziadek to osobnik którego spotka się głównie w jazz lub city (ten mały sedan)

Rozszerzę trochę, nie wiem jak w innych rejonach kraju, ale na śląsku nowy civic to modne auto dla starej baby.

PS. Widzę że nastrój świąteczny na forum zawitał. Wszyscy się żrą, nikt nikogo nie lubi, pięknie, poprostu pięknie.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-12-22 23:58:34, piotr_ek pisze:
A gdzie kurwa reno? No gdzie?! Ja się pytam! A BMW źle mi się kojarzyło, a jeszcze gorzej mi się kojarzy jak "kolega" z roboty... nadworny debil i gej kupił wytłuczone gówno z napisem BeeMWó na masce!

Renault to taka neutralna marka - odpowiednik opla. Grzecznie sobie jadą nie wadząc nikomu. Raz wpuszczą, innym razem nie.
Wyjątkiem jest megane coupe - auto typowo dresiarskie czesto i gęsto tjunowane

Cytat:
2007-12-23 00:21:49, Adam4302 pisze:
Rozszerzę trochę, nie wiem jak w innych rejonach kraju, ale na śląsku nowy civic to modne auto dla starej baby. PS. Widzę że nastrój świąteczny na forum zawitał. Wszyscy się żrą, nikt nikogo nie lubi, pięknie, poprostu pięknie.

Ja tam z nikim się nie kłóce

stare baby to częsciej w acordzie lub w nowym Civic-u.
Starsze to głownie auto dresika

Cytat:
2007-12-23 00:19:19, Tomek-Mydlowski pisze:
Szpachla na tylnej klapie, spojler jak z promu kosmicznego, wydech z końcówką o wiekszej średnicy niż wszystkie cylindry z poteżnego 1.3 razem wzięte

Kolege mi to przypomina jeżdżącego od nowości felicją 1.6, który na pytanie (a dziennie do roboty tylko pokonuje jakieś 60 km) czemu gazu nie zamontowałeś? odpowiada, że mocy nie chce stracić. Moc tej skody to 75 KM tak gwoli ścisłości.
A co do spoilerów do felicji to Tomek ma niestety rację. Felicja zaczęła robić za takiego sralucha XXI wieku.

Cytat:
2007-12-23 00:17:00, Tomek-Mydlowski pisze:
trudno, oceniaj mnie jak chcesz - ja też mam opinie na Twój temat, ale nie będe Ci robił przykrości, szczególnie przed świętami - i zachowam ją dla siebie

Nie krępuj się!
NIe stac Cię na szczerość...?

Cytat:
2007-12-23 00:25:52, Tomek-Mydlowski pisze:
stare baby to częsciej w acordzie lub w nowym Civic-u.

A co ja napisałem??

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-12-23 00:32:08, Adam4302 pisze:
A co ja napisałem??

faktycznie

nied oczytalem

Cytat:
2007-12-23 00:28:33, piotr_ek pisze:
Kolege mi to przypomina jeżdżącego od nowości felicją 1.6, który na pytanie (a dziennie do roboty tylko pokonuje jakieś 60 km) czemu gazu nie zamontowałeś? odpowiada, że mocy nie chce stracić. Moc tej skody to 75 KM tak gwoli ścisłości.

Widzisz, przy takiej ilości każdy KM ma dla niego duże znaczenie.

Driverzy espero (poza klubowiczami), nexii - kapelusze po 50-tce, którzy przesiedli się z polonezów caro...

Mnie drażnią kierownicy nowych furek typu, E-klasa, X5, BMW7, A6, A8 przez to że lecąc na pałę trasą czy po mieście nie używają kierunkowskazów...

[ wiadomość edytowana przez: Michal-500 dnia 2007-12-23 01:06:14 ]

Cytat:
2007-12-23 01:03:22, Michal-500 pisze:
Widzisz, przy takiej ilości każdy KM ma dla niego duże znaczenie. Driverzy espero (poza klubowiczami), nexii - kapelusze po 50-tce, którzy przesiedli się z polonezów caro... Mnie drażnią kierownicy nowych furek typu, E-klasa, X5, BMW7, A6, A8 przez to że lecąc na pałę trasą czy po mieście nie używają kierunkowskazów... [ wiadomość edytowana przez: Michal-500 dnia 2007-12-23 01:06:14 ]

bo to w większości firmówki i dlatego ten "stajl" jazdy
Nawet jak będzie bum - trudno firma płaci.
Swoimi jeżdżą już duużo ostrożniej