Link4 - Przeszczepom dziękujemy !!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !

Przed chwilą dzwoniłem do link 4 - chciałem ubezpieczyć Mojego Malca 1050ccm
:

Dzień dobry !
- Chciałem ubezpieczyć samochód

Jaki ?

- Fiat 126p

Rocznik
- 1983

Pojemność 600 czy 650 ccm ?

- 1050ccm

Przepraszam jaka pojemność ???

-____1050ccm____

Przykro mi - nie dysponujemy ofertą dla pańskiego samochodu !

Koniec rozmowy - i co wy na to ?

A jak jest z Samopomocą ?
Pomocy bo do wtorku muszę mieć info !!!

Pozdrawiam !

Porthos

ja myśle ze źle podeszłeś do sprawy, kobieta/facet pomyslała ze sobiejaja robisz i tyle.
moze trzeba było wyjaśnić że autko ma zmieniony silnik i ze masz na to wszelkie dokumenty full legal itd..

Dokładnie sądze tak samo gosciu/babka przy telefonie niewie ze sa malce 1.1, 900 itp... moze sprobuj jeszcze raz

To nic nie da. W call-center obsługującym Link-4 siedzą niewiele wiedzące ludki, które mają programik, do którego wprowadzają dane i tenże programik podaje im wszystko na tacy. Ludzie, którzy tworzyli założenia, na podstawie których działa ten twór, pewnie nie brali w ogóle pod uwagę, że mogą istnieć jakieś wynalazki, tudzież po prostu stwierdzili, że to nie jest ich klient dla Link4. Do tego stopnia, że jak jeden znajomy zadzwonił w sprawie OC dla Mazdy Miaty, dowiedział się, że aut odkrytych Link4 nie ubezpiecza (choć tak naprawdę ubezpieczalnia nie może odmówić OC). Daj sobie siana i idź do innej firmy.

K.Y.

Ja się ubezpieczałem w Samopomocy tam chyba nie ma takich jaj

Cytat:
2003-08-24 19:28:41, Yankee pisze:
Dokładnie sądze tak samo gosciu/babka przy telefonie niewie ze sa malce 1.1, 900 itp... moze sprobuj jeszcze raz

Nie ma sensu. Dziwonilem ze swoim o czym napisalem na mgt. Sprawa wygladala mniej wiecej tak:
- Dzien dobry. Chcialem ubezpieczyc samochod.
- Jaki model?
- Model Fiat 126p 650 o pojemnosci 1108ccm.
- Jakiej pojemnosci????
- 1108ccm.
- Przeciez takich samochodow nie ma!!!
- Chce pan powiedziec, ze nie ma Fiata 126p 650? To czym ja jezdze?
- Eee.... To znaczy ma pan skladaka?
- Nie - mam pelnowartosciowy model malucha ze zmienionym silnikiem na wieksza pojemnosc. To nie jest skladak.
- A ma pan ten samochod zarejestrowany jako co?
- Polski Fiat 126p 650. Z pojemnoscia 1108ccm.
- Nie rozumiem (!@#$%) - chyba facet zdebial
- Hmm.. Chcialem sie dowiedziec ile bedzie mnie kosztowalo OC na moj samochod.
- Niestety - przykro mi, ale jesli to nie jest standardowy samochod, ktory posiadamy w bazie, bedzie to wymagalo wypelnienia recznie sporej ilosci dokumentow i wydaje mi sie, ze nie bedzie oplacalo sie ubezpieczyc takiego samochodu w naszej firmie.
- Hmmm, coz... Dziekuje....
----
Przynajmniej szczery gosciu. Swoja droga w takim razie dlaczego chwala sie ze maja najnizsze ubezpieczenia? I jakie znaczneie ma to jaki to model, skoro OC placi sie od pojemnosci....
Dziwny jest ten swiat....

Przerabialem to samo... bazuja na programie, ktory po podaniu modelu i pojemniosci silnika i jeszcze innych czynnikow okresla wysokosc stawki, ale musi byc to pojemnosc "seryjna". Coz, stracili kolejnego klienta...
"nie mozemy Panu niczego zaoferowac"

Ja tak jak znaczna część "fiatowców" ubezpieczony jestm w samopomocy!! Ja jak zwykle patrzyłem na koszty!! Ale myślę, że nie powinno być większego problemu!!

Cytat:
2003-08-25 01:03:31, simon_pg pisze:
Ja tak jak znaczna część "fiatowców" ubezpieczony jestm w samopomocy!! Ja jak zwykle patrzyłem na koszty!! Ale myślę, że nie powinno być większego problemu!!

A ja jak znaczna część "25-letnich fiatowców" ubezpieczony jestem w PZU - w końcu tylko po to brałem "weterana szos" W tym Link4 to bym mial jazde po zmianie silnika na 2.0 pewnie wiec sie ciesze ze tego nie zrobilem choc przeszlo mi to przez mysl
OC bez zadnych znizek z mojej strony i ze zwyzka +30% za wiek (skubance do 26 juz podniesli) placilem 338zl .
Myslalem ze mnie ch.. strzeli - pół tysiąca za rejestracje + OC Ale doszedłem do wniosku że PZU było, jest i będzie, a jak to bedzie z Samopomocą i innymi wynalazkami to nie mam pewnosci. Moze sie myle ale PZU na miejscu było i najtaniej wyszło i juz zaczalem zbierac znizki

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-25 01:32:15 ]

Cytat:
2003-08-25 01:30:54, Race_D pisze:
Cytat:
2003-08-25 01:03:31, simon_pg pisze:

A ja jak znaczna część "25-letnich fiatowców" ubezpieczony jestem w PZU - w końcu tylko po to brałem "weterana szos" W tym Link4 to bym mial jazde po zmianie silnika na 2.0 pewnie wiec sie ciesze ze tego nie zrobilem choc przeszlo mi to przez mysl
OC bez zadnych znizek z mojej strony i ze zwyzka +30% za wiek (skubance do 26 juz podniesli) placilem 338zl .
Myslalem ze mnie ch.. strzeli - pół tysiąca za rejestracje + OC Ale doszedłem do wniosku że PZU było, jest i będzie, a jak to bedzie z Samopomocą i innymi wynalazkami to nie mam pewnosci. Moze sie myle ale PZU na miejscu było i najtaniej wyszło i juz zaczalem zbierac znizki

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-08-25 01:32:15 ]

Ja tez z racji weterana szos ubezpieczylem sie w PZU w koncu rok produkcji 73.
Nie wiem jak to eraz bedzie wygladalo jak sie dowiedza,ze mam poj. 1116. A z tym podniesieniem wieku do 26 to mnie zaskoczyles ciekawe jak dlugo beda podnoscic. MOze do 50 szlag!
Moja stawka na rok 577 jak to sie stalo,ze placisz mniej?!!!

A właśnie jak to jest w pzu z tym weteranem szos? Race_D może byś coś napisał o tym bo za 1,5 roku mój osiągnie wiek 25 lat .

No ja tez jestem ciekaw bo we wrzesniu moj tez bedzie mial 25 lat czy w pzu sami zmienia stawke czy musze im przypomniec o tym

Cytat:
2003-08-25 09:30:53, Simon_126 pisze:
A właśnie jak to jest w pzu z tym weteranem szos? Race_D może byś coś napisał o tym bo za 1,5 roku mój osiągnie wiek 25 lat .

Jak ja ubezpieczalem autko pani wziela dowod rejestracyjny do reki popatrzyla na rocnik i powiedzial,ze bedzie - 50% za wiek ...potem wziela dowod osobisty i powiedizal,ze bedzie +30 % za wiek....podliczyla i skasowala i to wszystko. zadnych komplikacji przebojw ITP.

Też chciałbym doczekać kiedy mój prawie pełnoletni malec stanie się "starym koniem", 50% rabatu za nic to mi sie podoba!! Ja kozystam ze współwłaściciela, zawsze troszke taniej!!

Cytat:
2003-08-25 09:30:53, Simon_126 pisze:

Ja najpierw poszukałem czegoś konkretnego na necie i znalazłem artykuł Zniżki dla oldtimerów - Jak ubezpieczyć stary samochód? na stronie Gieldzy Samochodowej. Nas interesuje ostatni akapit. Podałem link do "wersi do druku" bo taki sobie zapisalem, gdyż przed ubezpieczaniem go sobie wydrukowałem zeby miec sie na czym oprzeć w razie napotkania nieprzyjaznego agenta .
Jak juz po rejestracji bylem na miejscu, to tak jak pisze satiz - pani zapytala o marke, model, rocznik i sama powiedziala ze bedzie 50% za weterana, wiec nie musialem nawet wyciagac mojego "dowodu" .
Na ostatniej stronie umowy o ubezpieczenie widnieje u góry taki punkt:

Jakbym mial druk tej umowy wczesniej to bym jeszcze wiecej znizek moze wyciągnał bo zupełnie zapomniałem zapytać o "zniżke marketingową" która jest tuż nad przedstawioną pozycją , a o zniżce za "Partner Klub BP" to wogóle nie wiedzialem, no bo niby skąd
Nie wiem jak to jest gdy auto w trakcie trwania ubezpieczenia osiagnie wiek "weterana" ale ja bym nie liczyl na to ze PZU samo sie tym zajmie lub przypomni o znizce. O to lepiej zadbac samemu - pójść i powiedziec że auto osiągnelo odpowiedni wiek i wtedy musza dac znizke. Jezeli osiagnie ten wiek w trakcie trwania ubezpieczenia na które juz podpisalismy umowe (nawet po miesiacu od podpisania) to nie sądze aby można to bylo odkręcic, wiec trzeba czekać do konca umowy i nastepna zrobic juz ze znizka.