Kto poleci jakies fajne alusy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Mam MKVII GHia i przymierzam sie do kupna alusków. Zastanawiam sie nad 15 lub 16. Prosze o opinie starych wyjadaczy w jaki rozmiar rozsądniej sie zaopatrzyc i moze jakies ciekawe propozycje.

co znaczy rozsadniej? z punktu widzenia wygody i praktycznosci to 15 ale z punktu widzenia estetyki i prowadzenia na równych drogach to 16 ja polecam 16 jednak, oponki 195/45 albo 205/45 i nie jest zle.

a jak z zawieszeniem przy 16 nie robi sie zbyt twarde jak na polskie drogi?

Ja uważam, że bardzo kompromisowym z wszechmiar wyborem do Essika jest 195/50 R15. A jeśli chodzi o estetykę tylko i wyłącznie, to oczywiście im większe tym lepsze Chociaż umiar też jest wskazany, po już powyżej 18", to by było chyba troszkę przegięcie w Essim.

Dzieki za podpowiedzi. Mysle ze bede sie zastanawial nad 15 zeby je na wiosne juz zainstalowac. Ale kupic podobno lepiej i taniej w zime przez internet. Co myslicie o tej stronce jezeli chodzi o ceny?? alusy

witam ja w swoim cabrio mkV mam Borbety 16' z tyłu 215/40 z przodu 205/45 z super oponkami TOYO w jodełkę. wyglądają zajeb... ale trochę trzęsie no i więcej pali.

heehe to jestem przygotowany ze bedzie wiecej palil. Na szczescie mam gaz. A o ile tobie wiecej pali przy 16-stkach??

mi na 16" palił 6-6,5 trasa 7-8,5 miasto

Witam.Wykożystując możliwość:posiadacie może info na temat rozstaw śrub do MKV?Planuje również zakup alusów,z tym ze zdecydowanie 15.Macie może jakieś namiary na tanie i dobre fele??

4x108 jak wiekszosc fordów z tego okresu.

poza tymi prametrami coś jest jeszcze ważnego na co zwrócić uwagę przy zakupie...??

przy zakupie felg trzeba zwrócić uwage na średnice otworu centrującego, ja mam w swoim essim 16' z oponkami 205/45 i jeżdzi sie całkiem dobrze

średnicę otowru centrującego...nie zbyt sie orientuje w tym.gdzie to się mniej więcej znajduje??wiesz jaki jest do MKV?

Do kazdego Essa 63,3mm jesli sie mysle proszę mnie poprawić.

róznie podaja 63,3 63,5 generalnie cos koło tego ale to juz dziesiate czesci mm a otwór centralny znajduje sie na srodku

Ja ci polecam swoje te co widać w profilu...
Oczywiście sprzedaje...

Polecam 16'i oponki 195/45 żeby licznik nie oszukiwał. Na tył można 195/50 dla minimalnie wyzszego komfortu.

195/40

http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,-,dobor,rozmiaru,opon,204.html

[ wiadomość edytowana przez: Mesii dnia 2008-03-31 23:55:13 ]

Witam ma 16" 7.5J szerokie mialem na poczatku opony 205/45 i tyl 215/40 zle mi sie jezdzilo niedawno kupilem 185/50 i tyl 195/45 i jest ok polecam albo kup 4 szt 195/45