Tuner TV USB

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie, po dłuższej przerwie. Mam problemik mam tuner tv na usb, podłączam go pod kablówkę obraz jest ideał ale brak dźwięku i za cholere nie moge sobie z tym poradzic co moze byc przyczyna i jak ja rozwiazac??

Cytat:
2008-01-22 22:36:59, misiekwwa pisze:
Witajcie, po dłuższej przerwie. Mam problemik mam tuner tv na usb, podłączam go pod kablówkę obraz jest ideał ale brak dźwięku i za cholere nie moge sobie z tym poradzic co moze byc przyczyna i jak ja rozwiazac??

Zapewne inna częstotliwość dźwięku. U nas jest chyba 6,5 MHz, a w innych krajach 5, 5,5, 6 czy tak jakoś. Może też być do wyboru B, G, BG, DK. Gdzieś w sofcie zapewne.

za cholere nie ma tam takich ustawien?? Siedze jzu nad tym od 5b godzin i dupa

Cytat:
2008-01-22 22:58:09, misiekwwa pisze:

Etam... 10 lat temu w starych tunerach na PCI były, a w takim usbowym luksusie by nie było. Chyba, że soft nie tentegeśny jakiś jest? A zobacz jeszcze może masz do wyboru obraz: NTSC, PAL BG, PAL B, PAL D, PAL DK - to będzie to.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-01-22 23:18:16 ]

Cytat:
2008-01-22 22:58:09, misiekwwa pisze:

moim zdaniem padł ci po prostu USB pogłos i poruszaj może choć na sekundę ruszy będziesz pewny

jakiej firmy to tuner? - niektore chinskie firmy ciagle mysla ze w polsce jest secam i jakies dziwne czestotliwosci dzwieku (chyba maja jeszcze stare komunistyczne podreczniki z danymi ).Jesli u Ciebie nie ma mozliwosci zmiany systemu a wybiera sie po prostu kraj wybierz jakis kraj ktory ma podobnie jak u nas np Czechy czy Rumunie - to bardzo czesto pomaga.

zmień cały soft najlepiej jak coś podam ci stronkę