Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-19 09:02:44 Wypadek
Nie mogę się doczekać kiedy te urządzenia autopodobne będą traktowane jak klasyczne oldtimery do poruszania się od święta tylko. |
![]() Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-01-19 12:02:39
Eee... Nie są takie złe ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-19 12:15:20 TAK SIĘ OBRAZKI WKLEJA!!!
|
![]() Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-01-19 12:47:06
|
![]() Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-01-19 12:49:55
![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-19 13:06:11
![]() |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-01-19 17:40:59
więc doceń umiejętności kierowców, którzy jeżdżą jeszcze takimi parchami i nie tylko potrafią sobie wyobrazić zjazd ze skrzyżowania, ale o dziwo jeszcze z niego naprawdę zjeżdzają i nikt przy tym nie ginie (w 99,9999999 % przypadków) |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-01-19 17:49:59
Te czasy juz powoli nadchodzą. http://www.alefiat.prv.pl/ Forum Polskiej Motoryzacji
Eh ta dzisiejsza młodzież... maluchem też sie da dośc dynamicznie jeździć po mieście, z tym że gaz ciągle w podłodze. A hamulce - jak są w dobrym stanie, to da sie to pudło zatrzymać ![]() ![]() PS. W maluchu jak jedziesz 100km/h to czujesz że to jest tyle, a nie jak w dzisiejszych samochodach w których przy setce to by sie chciało drzwi otworzyć i wysiąść ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-01-19 19:32:13
a jak jedzie bemwu czy inne lepściejsze auto to już nie uważasz na takiego, bo na pewno dobrze jedzie? |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-01-19 19:58:29
się "stary" odezwał ![]() ![]() Kaszlakiem sporo się najeździłem, wiec wiem co to za auto. Zaliczyłem nawet dacha jednym malczarem - jeszcze bez prawa jazdy Prawda jest taka - maluch był OK 30 lat temu, przy obecnym natężeniu ruchu, poruszanie się nim po ulicach jest delikatnie mówiac niebezpieczne. Pomijam już, tak jak napisałem wcześniej - zabezpieczenie (jego brak) pasażerów przed skutkami kolizji. Tu chodzi o szeroko-rozumiane parametry trakcyjne, którymi dzisiaj kaszel odstaje lata świetlne od statystycznego przecietnego samochodu. Niestety przyśpieszenie, zdolność do rozwijania jako takiej prędkości czy jej wytracenie - nie licząc już zachowania po wjechaniu w głęboką kałuże, czy precyzyjności układu kierowniczego, gdzie luz 5-10 stopni to norma..... NIE TA EPOKA - samochód do niedzielnej zabawy, taki oldtimer OK, ale auto do codziennej jazdy, o nie. Maluch do tego już sie nie nadaje ![]() |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-01-19 20:01:56
wiesz .... raczej nie spodziewasz się ze nagle na lewy pas wyskoczy TIR wyprzedzając jakieś współczesne auto* ....a takich sytuacji gdzie TIR wyskakuje na lewo wyprzedzając pędzącego 60-70km/h malucha, niestety sporo widziałem. Wtedy na lewym pasie powstaje spore zamieszanie. Wszystkie auta stają dęba - a tirolot dumnie się rozpędza. W skrócie jedno małe gówienko zwane maluchem powoduje spore zamieszanie na drodze i stwarza pośrednio niebezpieczną sytuacje. *zakładajac że kierowca tira jest przy trzeźwy i przy zdrowych zmysłach ![]() |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-01-19 20:10:09 ok, może znerwicowany jestem, czekam na księdza, miał być od 15 a jest dopiero piętro niżej i siedzi po pół godziny |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-19 20:15:22
Jak jedzie współczesnym autem to zapewne: - ma przyspieszenie większe niż 50 sekund/100 km/h - ma hamulce - ma kierownicę, a nie ster okrętowy - potrafi jeśli trzeba jechać szybciej niż 100 km/h z górki - nie boi się wykorzystywać tego co powyżej napisałem |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-01-19 20:24:57 To przez kogo są wypadki? Maluchy rdzewiejące na złomowiskach? Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem malucha..... |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-01-19 20:56:02 niestety troche ich jeszcze jeździ. Z rok temu straciłem troche opon, przez kaszlaka.
Było to gdzieś pod szczytnem, jechałem sobie spokojnie 120-140km/h , w oddali dostrzegłem malucha, to kierunek wyprzedzam....i w chwili gdy prawie go już mijałem, maluch zaczął skręcać w lewo - na pole ![]() Kierunek miał włączony.....tyle że w pogodny dzień - tych jego lampionów nie było widać ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-01-19 21:06:07
Czarne BMW , wbite w barierkę oddzielającą jezdnie, w Markach przy skręcie na Zielonkę. Ten wypadek spowodowała barierka,która nagle znalazła się na środku trawnika,oraz deszcz który niespodziewanie spadł przed samochodem: D bo napewno nie kierowca ,który jechał szybko i bezpiecznie ![]() BTW-A ja kupiłem sobie hobbystycznie kaszla : lol:, jak zużyję te 3 wiadra szpachli i worek cementu to będę jeździł do pracy i to zgodnie z przepisami,bo inaczej się nie da ![]() |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-01-19 21:56:28
....a może oślepiła go jakaś nubira, na zwykłych odbłyśnikowych lampach z upchniętym palnikiem ksenonowym? Facet spanikował i władował się na barierke ![]() |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-01-19 22:03:55
nie wpuszczaj ![]() ja nigdy nie wpuszczam ...mówie "nie, dziękuje" i zamykam drzwi ![]() zus, skarobowy, wszędzie upchnięte akcyzy...i jeszcze ta czarna mafia bedzie mnie okradać. Paszoł won do moherów ![]() |