Kontrolki ABS i Kontroli Trakcji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie posiadam bmw e46 wszystko bylo w najlepszym porzadku do dzis bo otoz bagatela rano jeszcze wszystko bylo w porzadku a teraz swieca mi sie kontrolki ABS i Kontroli Trakcji co oznacza jakas awarie no ale skad awaria jak auto stoi w garazu jedyne co bylo dzis robilem to podnosilem maske samochodu no i mocno ja trzaslem to moglo cos wplynac na to ze swieca sie owe dwie kontroli ? albo moglby byc jakis inny powod swiecenia owych kontrolem bardzo prosze o pomoc bo jestem wlascicielem BMW od niedawna a moja wiedza na temat tego auta nie jest dosc pokazna

porostu może któryś czujnik abs sie zepsół i dlatego sie kontrolki palą

albo czujnik, albo sterownik ABS/ASC, jedz na kompa to zobaczysz! ewentualnie możesz kupic czujnik i wkładac pokolei do kół i sprawdzac czy zgaśnie, ale jak si eokaże że sterownik co raczej żadko sie zdarza to klops a wsadzic czujnik to niejeste tak hop siup;/ jest jeszcze możliwość że po prostu gdzies Ci sie kabelek przerwał z jakiegoś czujnika! wejdz pod auto i pooglądaj dkołądnie! pozdrawiam

nie trzeba każdego sprawdzać pojedziesz do elektryka to ci od razu powie które to koło

Komputer prawde Ci powie

no coz wrocilem dopiero dzis z malego odpoczynku wraz z znajomymi wsiadam do auta w celu wyjazdu na zakupy po przejechaniu 500 metrow kontrolki abs i kontroli trakcji samy zgasly i teraz juz nie swieca co zonacza iz nie ma problemow tylko mnie ciekawi czemu swiecily

ja miałem podobnie, ale przywaliłem troche tyłem w krawężnik i sie zaświeciły, pościągałem koła posprawdzzałem wszystko popsikałem WD40 i nic. Wnerwiłem się 1...pedał gazu w położenie ON koła zabuksowały i kontrolki zgasły! to było w październiku, od tamtej pory zero problemów! pozdro