Wycieraczki szyby przedniej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W tv zaczeli reklamowac wycieraczki valeo, takie jak daja w nowszych autach, plaskie, jak na zdjeciu:

SWF to też grupa valeo

Moje pytanko to jakich rozmiarów są wycieraczki do omegi?
Jeśli ktoś ma to proszę podać w cm i w calach.

Z góry dzięki.

o ile dobrze pamietam w "c" (moge sie mylic) to jest 58 i 48 cm, ale pewien nie jestem

a co za problem isc i zmierzyc ?

Już wiem, 475mm i 600mm

dzieki anyways

W zeszłym roku kupiłem Valeo i pomimo ładnego wyglądu wylądowały w śmietniku, ponieważ odglosy jakie wydawały podczas małego deszczu je dyskwalifikowały. Są to natomiast bardzo dobre wycieraczki podczas duzego opadu deszczu. Wtedy sprawdzały sie znakomicie i nie wydawału żadnych odgłosów. Wróciłem do GM i nie mam również problemów z czyszczeniem prawej strony szyby.

Pozdrawiam i chętnych do dokonania zakupu informuje o akustycznych niedogodnościach nowych bajeranckich wycieraczek.

Potwierdzam to co powiedział Zbynek, a oprocz tegto jeszcze nie wspomnial, iż wycieraczka prawa nie przylega do szyby w prawym dolnym rogu pomimo zastosowania właściwego rozmiaru, a więc czekam jeszczę chwilkę i na właściwe jesienno zimowe opady kupuję normalne wycieraczki a te wywalam do śmietnika.

a ja co roku kupukie wycieraczki ALCA
można jekupic na prawie każdym lepszym cpeenie
mi przywozi kolega po 8 pln za sztuke , powlekane sa grafitem który po niecałym roku sie kończy ale za 16 zeta co roku mam nowe dobre wycieraczki
polecam bo sa naprawde dobre

Ja moge polecić wycieraczki znamienitej firmy Motgum (http://www.motgum.com/, sprzedawane w sieci Auchan). Ja mam wersję Spojler. Ciche i skuteczne, a i cena przyzwoita.

[ wiadomość edytowana przez: bosky dnia 2006-10-10 14:43:51 ]

A ja mam Valeo i sa niezle.

Ja także jak kolega bosky polecam wycieraczki Motgum. Miałem uprzedzenia do polskich wycieraczek ale te sa naprawde dobre i polecam. Ciche, dobrze oczyszczają szybe. Kupiłem je przed zimą rok temu i do tej pory użytkuję. Nie oczyszczają już szyby tak rewelacyjnie jak nowe ale nie problem wydać co rok te 20zł.
Ja mam wersje bez spojlera, jakieś grafitowe.

pozdrawiam

Cytat:
2006-10-10 09:27:14, fomin pisze:
a ja co roku kupukie wycieraczki ALCA można jekupic na prawie każdym lepszym cpeenie mi przywozi kolega po 8 pln za sztuke , powlekane sa grafitem który po niecałym roku sie kończy ale za 16 zeta co roku mam nowe dobre wycieraczki polecam bo sa naprawde dobre

Potwierdzam. Kupilem , zalozylem i sa miodzio. Polecam. W TESCO sa po 7,99.

http://moto.allegro.pl/item132560986_plaskie_wycieraczki_valeo_xtrm_opel_omega.html

Wycieraczki valeo do omy. Myśle że spisywać się będą dobrze, jedynie ta cena...

Cytat:
2006-10-11 17:21:22, sawi pisze:
http://moto.allegro.pl/item132560986_plaskie_wycieraczki_valeo_xtrm_opel_omega.html Wycieraczki valeo do omy. Myśle że spisywać się będą dobrze, jedynie ta cena...

my tu nie myślimy tylko mówimy co jest dobre, więc nie proponuj wycierania tyłka szkłem

Cytat:
tyłka szkłem

chyba szyby przedniej . zYx wydaje sie być zaciekawiony PŁASKIMI wycieraczkami do omegi, (sam nad tym myśle bo dodadzą omie troche nowoczesności, a także prawdopodobnie będe lepiej zbierały wode z szyby) a ty zachwalasz wątpliwej jakości wycieraczki za 8 pln sztuka i jeszcze sugerujesz że tyłka szkłem nie podcierasz

dodatkowy komentarz: osobiście mam boscha i też jestem szczęśliwy

Ja mam PŁASKIE, ścierają tak samo, jak każda inna nowa wycieraczka. Według mnie trzeba wymienić raz na jakiś czas i nie ma problemu, bez względu na to co się założy...

Fomin kupiłem te twoje alca płaskie i też się do d... nadają, następne zamawiam Valeo ale klasyczne.

W tych bajeranckich valeo to guma ktora jedzie po szybie jest identyczna jak w innych wycieraczkach, jedynie to obudowa jest inna no i calosc jest zagieta i ponoc lepiej przylega do szyby. Niestety u mnie w UK jeszcze takich wycieraczek nie oferuja... :/

A pisalem gdzies,ze ja od kilku lat kupuje w ASO GMy i moim zdaniem sa super.Nie twardnieja w zime,ladnie przylegaja i zgarniaja.No ale zdania sa jak zwykle podzielone
Valeo mialem,cena taka jak GMow,za to jakosc 10xGorsza.

Cytat:
2006-10-12 07:09:28, Diro pisze:
Fomin kupiłem te twoje alca płaskie i też się do d... nadają, następne zamawiam Valeo ale klasyczne.

diro ty to nawet do wcieraczek masz pecha ,
może załozyłes nie na tą szybe co trzeba
ktos juz przedemna zachwalał alce , a jak mam jupic waleło które miałem to wole co troku płacic 16 zeta i .. z reszta mam juz je kolejne , od miesiąca i na zlocie można sie samemu przekonac co to
ponadto moje nie sa płaskie , z reszta co to znaczy ?
sa zwykłe kompletne pióra bez żadnych cudów

Fomin jutro będzie demonstracja