MotoNews.pl

Odpływy wody pod maska

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie: gdzie znajduja sie _odplywy wody_ w "korytku", gdzie ulokowane jest to plastkowe ustrojstowo z wlotami powietrza (tu zaraz pod wycieraczkami, przed szyba, po lewej jest akumulator patrzac od przodu samochodu).

Troche enigmatycznie opisalem, ale lepiej sie nie dalo

Przeważnie półka pod akumulatorem jest przeżarta korozją i tamtędy ucieka

A tak serio to nie wiem, chętnie się dowiem i przepraszam za OT

Edit: zszedłem do auta już wiem. Po obu stronach są wgłębienia w "podłodze" tej komory, a w bocznych ściankach spore otwory, przez które woda ucieka pod błotnikiem na ziemię. Widać takie wyprofilowane "dzióbki", którymi ścieka woda.

[ wiadomość edytowana przez: kcprski dnia 2008-04-24 15:57:56 ]

Cytat:
2008-04-24 15:48:02, kcprski pisze:

Dokladnie mam ten problem i bede na dniach latal dziury, wiec zastanbawiam sie czy "spadek na odplyw" moge zrobic tylko w kierunku nadkola czy tez w druga strone (zakladajac ze sa tam odplywy).

Pierwszego posta wyedytowałem, rzuć okiem

Na środku się żadnych odpływów nie dopatrzyłem. Zwróć uwagę, że środek jest wyżej niż boki.
Rzowiązanie problemu: nalej wody i popatrz, którędy ucieka

wydaje mi się, że odpływy są do nadkoli

Cytat:
2008-04-24 15:48:02, kcprski pisze:

A przy okazji - rowniez miales problem z dziurami pod aku?
Ja zastanawiam sie jak do tematu podejsc. Bylem u blacharza to powiedzial ze moze mi tam wspawac kawal nowej blachy ale... musze zdemontowac SAM pol samochodu; na przyklad deske rozdzielcza zeby byl dostep od drugiej strony. Jak pomysle ile z tym "kochania" jest to mi sie wszystkiego odechciewa. Zastanawiam sie nad prostrzym rozwiazacniem - czyms zakleic czy zaszpachlowac? Jak to zrobiles u siebie?

[ wiadomość edytowana przez: warp dnia 2008-04-25 08:24:39 ]

Ja mam tam (o dziwo) zdrowe. Koroduje tylko troszkę nad akumulatorem, ale to niegroźne. Kiedyś tam się usunie.
Gdzieś jest fotorelacja z zaklejania tego włóknem szklanym czy czymśtam, ale nie pamiętam, kto napisał. Zobacz, co wyszukiwator wyrzuci.

Popropsze cos wiecej na ten temat bo mimo szczerych chceci nie moge znalezc zadnej fotorelacji.

Minuta osiem i znalezione
Fotorelacja

Wlasnie tego potrzebowalem. Zaraz drukuje a jutro biore sie za naprawe. Wielkie dzieki!

Cytat:
2008-04-24 15:22:29, warp pisze:
Mam pytanie: gdzie znajduja sie _odplywy wody_ w "korytku", gdzie ulokowane jest to plastkowe ustrojstowo z wlotami powietrza (tu zaraz pod wycieraczkami, przed szyba, po lewej jest akumulator patrzac od przodu samochodu). Troche enigmatycznie opisalem, ale lepiej sie nie dalo

No to sam sobie odpowiem na to pytanie bo juz jestem po przejsciach z naprawami.
Tak wiec mamy wielki odplyw na samym srodku sciany grodziowej. Woda odplywa spod wentylatora w kierunku komory z silnikiem.

Aha, i taka uwaga, niby oczywiste, ale warto przypomniec: uwazajcie na wszelkie plastikowe elementy podczas demontazu czegokolwiek. Plastik po latach traci swoke elastycznie walsciwosci i kruszeje. (bede musial wybrac sie na szrt i kupic polke ktora jest nad wentylatorem).