ZAWIESZENIE --> PONY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie!! Proszę o radę? Chciałbym wymienić wszystkie tulejki, gumy w przednim zawieszeniu a dokladnie wachaczu i stabilizatorze. Jak one dokładnie się nazywają i jakie są mniej więcej ceny ww części???? Z góry dziekuje i pzdr

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-16 13:01:47 ]

Witam !!!
Też miałem problemy z tymi tulejkami wszystko przez nasze pieprzone drogi Tuleje które są w wahaczach nazywają się "silentbloki" a w stabilizatorze gumy stabilizatora,gumy drążka stabilizatora lub ewentualnie cały łącznik drążka stabilizatora.
(na stabilizator mówią również drążek reakcyjny więc róznie może sie to nazywać).
Pozdrawiam

Dzieki, Tego mi było potrzeba. Właśnie dzięki ostatniej dosyć ciekawej pogodzie a co za tym idzie ciekawej podróży wszystko słychać coraz głośniej.
Swoja drogą mozna by sie pokusić o jakieś inforamcie ( jakiś post) gdzie wewntualnie uważać na nasze kochane autka - głównie chodzi mi o drogi - czyli ZAWIESZENIE - jesteśmy w końcu z całej Polski Jeszcze raz dziekuje "acce" i pozdrowionka

ostatnio kupowalem silentbloki do poniacza w JC i koszt jednego 15 zl

ja zmienialem wszystko z przodu jakos niedrogo mnie to kosztowalo, ale pewne piszczenie nadal bylo slychac- kiedys wychylilem glowe przez szybe podczas jazdy na nierownoscach i piszczalo mi z tylu... Jak bedziesz wymienial to wymien tez tyl

A co moze być przyczyną klapniętego tyłu- przód samochodu jest wyżej! Amorki czy może sprężyny????????????????

A duzo jest z tym roboty? Mozna to zrobić samemu - z tego co wiem to wymaga jakiś specjalnych przyrządów - no chyba że się mylę

Cytat:
A co moze być przyczyną klapniętego tyłu- przód samochodu jest wyżej! Amorki czy może sprężyny????????????????

U mnie były spręzyny, pękły na pierwszym pierścieniu od góry.
Gadi

siemka. jak jest zamocowany drazek stabilizacyjny z tylu w accencie i czy da sie go wymienic i jak prosze o opis jak to mniejwiecej wyglada i jak to sie wymienia, i oczywiscie pozdrawiam