Kod kluczyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ten kod może być umieszczony na zapadkach w korku wlewu paliwa? Robiłęm dzisiaj reanimacje korka i zauważyłęm że na każdej zapadce jest cyfra. Czy ciąg tych cyfr to kod kluczyka?

Nie wiem na 100% ale ale na 99% nie

Kod kluczyka składa sie z nazwijmy segmentów ABCDEF czyli 6 miejsc a każdemu przypasana jest cyfra od 0 do 9. Jak dorabiałem kluczyk to miły pan napisał mi kod mojego kluczyka i poinformował, że nawet jeśli zgubię kluczyk to na podstawie tego kodu dorobi mi nowy.

Hmmm, no własnie tam jest 6 cyfr

Panowie poco to kombinowanie jechać do podkreślam dobrego warsztatu co dorabiają kluczyki i dorobią kluczyk z np. immobilajzerem a nawet MATKĘ.Pozdrawiam

ja sobie sam oznaczyłem:

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-02-26 13:09:34 ]

Cytat:
2008-02-25 20:41:23, jerico pisze:
Kod kluczyka składa sie z nazwijmy segmentów ABCDEF czyli 6 miejsc a każdemu przypasana jest cyfra od 0 do 9. Jak dorabiałem kluczyk to miły pan napisał mi kod mojego kluczyka i poinformował, że nawet jeśli zgubię kluczyk to na podstawie tego kodu dorobi mi nowy.

wątpię, by tak było, bo dorabiając kluczyki robi to ze wzornika, no chyba, że będzie skrobał każdy rowek oddzielnie

Hmmm... to chyba jest właśnie numer kluczyka.... Tak jak sięprzyjżałem na schemat jaki zamieścił SUREC i według niego porównuje mój kluczyk do kodu to wszystko pasuje... No teraz to już "klucznik" powinien dorobić. Dzięki za info.

Cytat:
2008-02-26 13:11:00, surec pisze:
wątpię, by tak było, bo dorabiając kluczyki robi to ze wzornika, no chyba, że będzie skrobał każdy rowek oddzielnie ::

Wziął kluczyk do ręki i napisał na kartce numery. Następnie oddał mi kluczyk i poszedł z kartką do maszyny i za niespełna 1 minutę dostałem kluczyk go ręki. Nie wiem tylko jakie cyfry mogą się pojawić. Ja mam największą cyfrę 4 a najmniejszą 0.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2008-02-26 18:00:34 ]