PYTANIE O ELEKTRYKE DO MKVII!! POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy istnieje roznica miedzy instalacja elektryczna w dieslu a w benzynie? Nie chodzi mi o instalacje silniak bo to oczywiste ale chodzi mi o takie rzyczy jak wiazka kabli pod konsola centralna, przewody od zamkow drzwi i wiazki idace w drzwiach np. do elektrycznych lusterek... czy jesli np. przerabiam sobie zamek tylnej klapy (z ciegna na elektryke) i kupie cala wiazke od benzywy a mam diesla to bedzei lippa? Albo ta sama sytacja tyle tylko ze w przypadku szyby podgrzewanej z przodu albo wiazek od srzkynki do lamp i halogenow? Prosze o pomoc i to pilna!!!

wg mnie, jeśli MK się zgadza, to powinno być tak samo, bo niby po co mieliby zmieniać. A z drugiej strony, t jak będziesz przekładał, to i tak będziesz widział, czy się zgadza, a jęśli nie, to sobie zapiszesz i tyle.

Mam podobne wrażenie, ze instalacje chyba sa raczej takie same ale zakup tego wszystkiego tylko po to żeby sie przekonać, byłby trochę nieracjonalny z punku widzenia mojego portfela, stad tez moje pytanie czy ktoś by sie orientował jakie mogę napotkać problemy

ale przecież będziesz pruł stare wiązki i zakładał nowe, to w czym problem, żeby sobie zapisać, które kable się ewentualnie zmieniły-będziesz miał przeca dwie wiązki na stole?
Co do bagażnika, to przecież zwykły kabel wystarczy...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-01-25 13:49:08 ]

Nie taki zwykly kabel bo chce to miec podlaczne pod centralny razem z domyakaniem na przycisku itd. a starych wiazek tez nie chce niszczyc bo co mi z tego jak te co przyjda nie beda dzialac? Zreszta po to chce kupic wiazki zeby nie robic samemu i bawic sie z ty do wiosny tylko zamotntowac jak w fabryce temu tez chce wiedziec czy ktos sie juz takim czyms zajmowal i bylby sklonny podzielic sie ze mna info

To ja sie dolacze do pytania o to czy ktos sie zajmowal, sam planuje reanimacje starej wiazki... jak da rade

Odmian wiązek jest tyle, ile kolorów kabli w tych wiązkach.
Dostać używaną idealnie pasującą i jeszcze dobrą graniczy z cudem. Samo przełożenie nastręczy więcej kopotów niż sie wydaje.
Kupić nową - droższa od samochodu.
Właśnie dlatego kładzie się dodatkowy kabelek, podłącza i po wszystkim w 1 dzień. Jak sam nie dasz rady to najlepiej zlecić komuś, kto wie o co chodzi.