Tłoki w RS2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dośc dziwne pytanie ,ale może ktoś wie,jak widomo silnik w rs to ponoc silnik ze sciery po modach, i teraz pytanie czy srednica tloków w tym modelu jak i scierce to to samo? jutro zaczynam poszukiwania nadwmiarowych tłoków i dlatego pytam czy ewentualnie mozna brac ze sciery?

hallo znawcy nikt nie wie

ja bym zainwestował w funkiel nówki zakute bez problemów znajdziesz jak dobrze poszukasz, choćby u gości na allegro. Dobra baza do kolejnych modów w przyszłości( a wiadomo że takie będą )

w książce od sierki znalazłem tylko tyle ,że średnica tłoka w silniku 2.0 dohc wynosi 86.00 mm ,skok tłoka też 86.00 ...

Cytat:
2008-07-29 21:44:17, on-driver pisze:
ja bym zainwestował w funkiel nówki zakute bez problemów znajdziesz jak dobrze poszukasz, choćby u gości na allegro. Dobra baza do kolejnych modów w przyszłości( a wiadomo że takie będą )

szukam zwykłych i nie ma

Cytat:
2008-07-29 22:04:34, RemikGT pisze:
szukam zwykłych i nie ma

Remik napisz co wiesz o tlokach !
ile zaczarowane , ile zwykle , jaka cena komplatu naprawczego !?

Cytat:
2008-07-29 22:06:37, skogskyrkogarden pisze:
Remik napisz co wiesz o tlokach ! ile zaczarowane , ile zwykle , jaka cena komplatu naprawczego !?

stary mnie tylko interesuje aby mi jutro powiedział ze sa nadwymiarówki lub ewentualnie ten koles ze szlifierni ,jak nie dostane w ic.mam tylko nadzieje ze cena mnie nie zniszczy

hmmmmm spodziewałem sie czegos innego,a mianowicie jakiejs odpowiedzi od kolegów

Rs ma skok i srednice ta sama czyli 86,0 - nic wiecej nie wiem.

czyli już wiemy ze sciera ma to samo,a raczej było by dramatem jakby nie bylo w nadwymiarze do forda tłoków,w to mi sie wierzyc nie chce,no ale do jutra spię jak na szpilkach, a jak nie znajde cóz przezyje i bede modził ziutka

Cytat:
2008-07-29 23:34:03, RemikGT pisze:
czyli już wiemy ze sciera ma to samo,a raczej było by dramatem jakby nie bylo w nadwymiarze do forda tłoków,w to mi sie wierzyc nie chce,no ale do jutra spię jak na szpilkach, a jak nie znajde cóz przezyje i bede modził ziutka

Na 100% sa do kupienia
PS Skok i srednica to chyba nie wszystko - jeszcze moze byc roznica w wymiarze np sworznia,odleglosci sworznia od denka itd

Cytat:
2008-07-29 23:39:48, Seba pisze:
Na 100% sa do kupienia PS Skok i srednica to chyba nie wszystko - jeszcze moze byc roznica w wymiarze np sworznia,odleglosci sworznia od denka itd

raczej nie ponoc N7A to silnik ze sciery tyle ze głwoica 16

Remik - poszedł priv z namiarami na mojego kumpla, który być może bedzie w stanie pomóc z tymi tłokami

a nie lepiej wsadzić dół od 2.3 galaxy, bądz scorpio? Podejrzewam że wystarczą same tłoki z 2.3 i już masz większe tłoki... i do tego zrobisz honowanie i będziesz miał ładny dół silnika (chyba że jest jakaś różnica w samym bloku, bądz cylindrach.

a po co Ty zaś dłubać zaczynasz w silniku? Już się nacieszyłeś N7A ?

chyba temat troche stery... .Jeszcze z czasów EVO.... Nieaktualny?

Dokładnie tak jak pisze mr. Piotrowski, kiedy to było, co jak co ale dól od N7A który miał iść do EVO jeszcze lezy, więc zawsze mozna kiedyś pokombinować