Mokre świece w Accencie 1,3 2000r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio mam kłopoty z zapalaniem autka po dłuższym postoju tzn przez noc lub pare godzin. Różnie to jest. Wykręciłem świece zanim uruchomiłem silnik. Okazały sie mokre. Była na nich benzyna. Skąd się może brać ta benzyna?? Czy wtryski by lały? Ale jakby lały to w czasie jazdy tracił bym chyba moc silnika a jest wporządku.Jak już zapali i się chwilke rozgrzeje to jest dobrze. Co byście sgugerowali?? Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi.

Mam podobny problem rano nie odpala i smierdzi benzyną, po wykreceniu mokre ale nie sprawdzałem czy mokre od razu czy to ja zalewam odpalając.

Witam, ja mam taki sam problem w SCoupe, dzisiaj autko calkowicie odmowilo posluszenstwa, krecilem kilka minut, raz zlapalo ale tak chyba na 1-2 cylindry i zdechlo, problem powstaje jak autko dluzej postoi, jak jest rozgrzany to odpala od razu, prosze pomozcie co to moze byc ?? swiece i przewody do wymiany czy moze cos innego ?? Mam walniety krokowy, tzn. odlaczylem ten kabel od niego bo mi obroty wzrastaly. To moze miec cos z tym wspolnego ?

Pozdrawiam,
Piotr

a JAKIE Są śWIECZKI PO DłUżSZEJ JEźDZIE? Przejedź z 20 km, poczekaj aż ostygnie i wykręć!I czy zwiększyło Ci się zużycie paliwa? Daj znać.
I jeszcze raz Twój opis usterki.....rozumiem, że auto zapalasz, nie pali i wykręcasz... świeczki są mokre - mogą być wtryski. ---Z tego co napisałeś wynika jednak jakby świece były mokre po nocy????Może od deszczu-żartowałem. Jest na forum sprawdzanie wtrysków... nie trzeba do tego fachowca(od razu poznasz czy leją). I jeszcze jedno może coś z zapłonem(dostaje paliwo, ale problem z iskrą). Pozdrawiam, życzę miłej zabawy