| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2008-01-27 21:53:19 Witam
Koleżanki i Koledzy czy spotkaliście się z taką sytuacją, że został Wam zabrany dowód rejestracyjny za brak miejsca w dowodzie rejestracyjnym ( od prawie oku jeździliśmy z kartką dodatkową w dowodzie na której był przegląd rejestracyjny ważny do końca lutego 200 . Powód zabrania dowodu jest właśnie wyżej wymieniony, czy im tak wolno? A może ojca w balona zrobil?
Sprawdzałem na tej stroncekodeksu drogowego i nic takiego nie mam tam wypisanego, że mogą go za to zabrać. Wielkie dzięki za odpowiedz p.s. jeśli nie ten dział to proszę modów o przeniesienie do właściwego działu. dziękuje |
Dzidziul Nubira combi Warsiawka | 2008-01-27 22:13:11 Wolno im tak
Taka kartka jest ważna przez 30 dni. i to jest czas na wymianę DR. A z drugiej strony wykazaliście się wyjątkową bezmyślnością skoro przez prawie 2 lata jeździliście z takim dowodem rejestracyjnym. I to wielkopolanie słynący z praworządności i poszanowania dla prawa
Wstyd |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-27 22:58:49
Od prawie "oku"/roku Karol13 napisał. |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2008-01-28 00:23:03 przepraszam literówka tak miało być roku (muszę wymienić tą klawiaturę).
Dobra jak mają prawo zabrać dowód to na jakiej podstawie prawnej? Przejrzałem kodeks i nic nie znałem na ten temat
I dlaczego powód zabrania dowodu jest: brak przeglądu? przegląd jest przecież na kartce. Jak jest brak przeglądu to powinni przecież zabronić dalszej jazdy i wezać lawetę, a tu pozwolili
dzięki za wiadomości na ten temat |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-01-28 07:35:33 Samochód był sprawny, posyadał aktyalne badanie techniczne, więc nie było potrzeby wzywać lawety.
A DR zabrali, bo był nieaktualny, tak samo się dzieje, gdy np jest nieczytelny (przez pomyłkę wyląduje w pralce). To jest dokument! Ciesz się, że nie dostałeś (ojciec) mandatu za brak aktualnego DR |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-01-28 07:40:56
Od prawie roku jeździli z kartką, a przegląd wbity w ostatnie wolne miejsce w DR był prawie 2 lata temu |
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2008-01-28 09:05:22 Dziękuje to już wszytko wiem, mandat też był niestety i punkty karne też (ale to za co innego)
Pozdrawiam! |