| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-02-08 14:50:47
kompletny swap - wymiana silnika, to nie tylko "wymiana silnika", to także jego mocowania, skrzynia, półosie, zawieszenie, do tego szeroko pojęty osprzęt silnika typu alternator, rozrusznik, sprężarka klimy (jeśli występuje ),kolektory ( czyli przeróbka wydechu i dolotu ), i kilka pomniejszych problemów natury mechanicznej, że o elektronice nie wspomnę
Z CariE spokojnie wejdzie - to ten sam stary 2C-T, co w Cari II, jednakże nieznacznie mocniejszy. Co do wybuchów silnika z turbo, to jak to mówią "wieść gminna" : nigdy nie wiesz, ile dany silnik miał już natyrane, jak go ktoś zaturbił. Popytaj MiśkaII, on ma EPC w głowie, i z tego, co pamiętam, to mówił że się 2C od 2C-T różni tylko tym, że jeden ma turbinę, a drugi nie. pzdr |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2008-02-08 21:24:45
Są ludzie którzy nawet 2C zajeżdżą...
2C i 2C-T różnią się pompą wtryskową i nieco spasowaniem tłoków. Jak wystarczy czasu dołożę turbo do siebie - to mówi samo za siebie. Nie jestem pewien ale masz chyba mocowania silnika podobne do moich - carina ma zupełnie inne więc to do przeróbki. Poza tym cari E miała EGR + jakieś sterowanie tego. A tak na marginesie - nie wierze że nie starcza Ci te ~70KM w carinie. Wystarczy się nie ścigać z innymi.. subiektywne odczucie jest jak najbardziej pozytywne. Aha, 2CT nie ma zabójczo większej mocy. Ma za to moment. Mniam
Pozdrowienia ![]() |
Carina-II-DXL Toyota Carina II DXL ... Warszawa | 2008-02-09 13:02:49 Zajezdzic silnik w Carinie II Diesla to trzeba byc fenomenem.
W Carinie mam nawet wejscie to turbo tylko otwory wywiercic... Nigdy sie nie scigalem Carina Czyli najlepszym sposobem jest zostanie przy seryjnym silniczku.....
Z gory dziekuje P.S Czy wam tez zgrzyta z 1 na 2 bieg ???? pytanie do wlascicieli Cariny II
Toyota Carina DXL... <3 <3 <3 |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2008-02-09 17:41:45
Oj prawda, prawda ! ![]() |
ghoustrider kolno | 2008-02-19 23:40:27 witam
mam taką sama toyotkie i bez problemu jest mozliwe włozenie do niej turbiny. zalezy jeszcze do ilu koni chcesz ją podkrecic . . mi by wystarczyło 90KM,liczy sie mnie moment obrotowy , to bedzie koszt około 5 tys złotych , ale to sie wiąze z wymianą pompy paliwowej, całego wydechu, kolektor ssący, i jeszcze paru drobiazgów, mozna jeszcze załorzyc troche urzywanych czesci to bedzie to troche taniej kosztować. na wiosne załorze to napisze jak chodzi .. pozdrwiam |