Odpalanie na gazie 2 podejscie :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Prosze o pomoc.Pisalem juz wczesniej i nikt nie mogl mi pomoc bo nie wiem jakiego typu mam instalacje.Zdjec rowniez nie moglem zrobic bo auto stalo w warsztacie.A mianowicie chodzi o odpalanie na gazie,jak odpalic moje auto z ta instalacja?Padla mi wczesniej pompa paliwa i auto stalo 2 tygodnie bo problem ze znalezieniem odpowiedniej byl.Gdybym potrafil odpalic go na LPG to przynajmniej do pracy nie musial bym na piechote chodzic.Teraz zamieszczam zdjecia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdfc777d11b735c9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70c177d38231067c.html
Tak na wszelki wypadek na przyszlosc moze sie ta umiejetnosc przydac.Zdjecia zrobilem tego co jest widoczne pod maska caly mixer jest tak schowany ze nie sposob go sfotografowac.
Moze to wystarczy.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: wojtas1974 dnia 2008-01-26 15:58:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: wojtas1974 dnia 2008-01-26 16:09:56 ]

Sprobuj podac plus na elektrozawor gazu (wszystkie powinny sie otoworzyc) i "napompowac" parownik gazem. Powinien odpalic wtedy nawet z pozycji "benzyna" i szybko przelacz na gaz. U mnie to dzialalo...

fota 1 pokazuje centralkę BINGO S, fota 2 emulator AUTRONIC. Twoja instalacja to składak jakiś. Obecność emulatora świadczy o jakimś prostym sterowniku. Dawaj jego fotkę. Bez tego nie ruszymy.

Gdzie mam szukac tego sterownika? Albo jak to w przyblizeniu wyglada?

tak jak emulator z fotki nr. 2 na przegrodzie komory silnikowej , lub np nadkolu lub okolicach

Ok. Jutro poszukam.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/843f756fa1cfacc0.html

Chyba znalazlem.Mam nadzieje ze o to wlasnie chodzilo.

Masz KME Bingo S . Po co ten emulator autronic-a , nie mam pojęcia . Bingo S ma wbudowany emulator wtryskiwaczy. Odpalanie awaryjne, hmm.... zależnie od wersji oprogramowania bingo; u mnie np nie ma możliwości awaryjnego rozruchu z lpg w bingo S

Moze ten dodatkowy emulator jest dlatego ze silnik jest 5 cylidrowy a bingo moze jest w standardzie 4cylindry.Tak tylko mi sie nasowa na mysl ale nie znam sie na tym i nie wiem.Jest mozliwosc sprawdzic czy moja wersja moze odpalac na gazie,czy tez nie?

w programie diagnostycznym bingo S musisz zaznaczyć "ptaszkiem" okienko awaryjny rozruch silnika, o ile jest ono aktywne.
Cytat:
silnik jest 5 cylidrowy

no to wtedy daje się bingo s 6

Tak sie powinno robic ale jak widac w moim przypadku jest inaczej-a podobno dobra firma zakladala ta instalacje
Co do odpalania to moze poprostu sprubuje i sie dowiem wtedy czy moge odpalac czy tez nie.Czy lepiej nie prubowac bo moge cos zepsuc?
Jesli tak to w jaki sposob?

przed włączeniem stacyjki przyciskasz i trzymasz przycisk na panelu gazowym.

Trzymam do momentu az zaswieci sie zielona dioda,czy jak dlugo?
Moge cos popsuc w ten sposob?

Ad 1 Tak, ad 2 Nie

Ok.
Wielkie dzieki za pomoc i pswiecony mi czas.
Jutro sprubuje a jesli sie nie da przy naj blizszej wizycie u gazownika poprosze o uaktywnienie opcji.
Pozdrawiam