Wycieraczki w lantrze 94

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam pytanie jak zdjac cale lopatki wycieraczek? chcialbym je oczyscic z rdzy i zamalowac czyms ale nie wiem jak je zdjac, po odkreceniu nakretki jedynie moje je regulowac a jak sciagnac? sila czy moze gdzies indziej?

nikt nie wie jak je sciagnac? chcialbym je odmalowac bo pojawia sie rdza :/

Przy końcach ramion masz osłonki, odchylasz, odkrecasz (chyba 14) i robisz co chcesz

ale jakie oslonki? te takie plastikowe ala wloty czy co?

No do wyciągnięcia wycieraczek potrzeba troszkę siły ew. czymś podważyć w okolicy mocowania (ja tak robię u siebie) a najlepiej przed takimi operacjami siłowymi dobrze jest obejrzeć dokładnie pacjenta
Pozd

no to wkoncu nie wiem :/ to sciagac je w tym miejscu gdzie jest ta sruba czy moze gdzies pod oslonami plastikowymi??

Odkręcamy nakrętki mocujące ramiona po uprzednim podniesieniu zaślepek/kapturków ( u mnie 12tka klucz).Stawiasz ramiona i powinno po paru "wahnięciach" zejść a jak nie to podważ płaskim kluczem o odpowiednim rozstawie i już.
Ja pomalowałem lakierem do zacisków i jest OK

kurde ale jakie zaslepki/kapturki ja mam tylko czarne sruby ktore trzymaja ramie wycieraczki

Cytat:
kurde ale jakie zaslepki/kapturki ja mam tylko czarne sruby ktore trzymaja ramie wycieraczki

dokładnie odkręcasz te śruby i ściągasz wycieraczki czymś je podważając, zaślepki i kapturki mogą u kogoś występować nie koniecznie u Ciebie, kapturki i zaślepki dość często występują w wycieraczkach tylnej szyby.

kurcze to w takim razie trzeba mocno podwazac tylko jak tam sie zmiescic czyms zeby lakieru nie zniszczyc np na boku nadkoli i zeby tego plastiku nie polamac :/

możesz próbować tak jak napisał michu delikatnie poruszać ramieniem wycieraczki jak odkręcisz śrubę a na dodatek psiknąć w to miejsce preparat typu WD40 może coś pomoże.