| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-04-03 19:36:37 1989 rok to nie jest aż tak stare auto myślę, że temat przeniosę na techniczne aby cieszył się większym powodzeniem. |
_wydra TOYOTA DRIVER civic coupe d16z6 s | 2007-04-04 12:27:05 jak teraz masz zdjete turbo i jak masz wtryski i pompe wtryskową o turbodiesla to chyba straszny muł sie zrobił no nie ?
znajomy kiedyś kupił omegę 2.3 td z rozwaloną głowicą i założył tam głowice od zwykłego wolnossącego ale wtryski i pompa zostały od TD i muł był nie z tej ziemi zbierał sie jak fiat 126p z kompletem pasażerów |
tygrys71 toyota camry Warszawa | 2007-04-19 18:03:31 No dobra nie jest stare! Jest wspaniałe to prawda!! Zkochałem sie od kiedy usiadłem za kułkiem!! Ergonaomia tego samochodu zrobiła na mnie piorunujace wrarzenie!! Oraz na koledze to ma Merca w124. Widoczność jest super!! Gdyby tylko blachy były lepsze to był by cód!! Ale códów nie ma turbie juz kupiłem pozostaje kwestaja jej małej regenracji no i założenia. Na czesci już jarozłozyłem ma luzy na panewkach ale same wiatraku są w dobrym stanie. Boje sie jedna ciągle o te przedmuchy kiedy wyjmuje bagnet od oleju dmuch, korek od oleju tez dmucha Moze znacie kogos w okolicach warszawy kto sie zna na tych silnikach, bo moi mechanicy nie znaja sie na dislach i grzebac by nie chcieli ale pokazali mi ze tam gdzies ciekanie olej(tzn jest gdzies nieszczelnie od tyłu silnika) no i na pompie paliwowej czsami sie pojawia ropa(pompa jest mokra)
Co do centaralnego to to nie ma pilota ale z checią bym miał jak macie jakis pomysl jak to zrobic to z checia posłucham. W aucie są pozostałości po alarmie, który kiedyś został odłaczony. Zamykam kluczykiem. Ten centralny to irytujaca sprawa bo nie działa zamek w klapie, była penie wymieniana. Wiec nie mam jak zamknąć klapy. Ostanio udało mi sie zrobić tylne wycierczke
Nowy problem to rdza od dołu na podłodze. Co do braku turbo, wymieniłem ostanio olej i filtr oleju. Po pierwsze auto ścichło. Zaczeło powiem szybciej nawet troche jeździć. Jest troche mólowate ale to kwestaja techniki po prostu nie ciągne go wysoko bo disel ciągnie najlepiej na dole. Napewno jestesm szybszy od malca a dynamika przy wiekszych predkosciach moze byc. Choc powiem szczerze ze jak sie rozpedze to nie lubie chamowac co powoduje czasmi troche dramtyczne sytuacje a jak wyprzedzam to jak bombowcem długi rozbieg i na styk starcza miejsca. To auto uczy tez kilku rzeczy. po pierwsze jak operowac gazem, uczy myslenia na drodze i kombinowania w miescie-tu sie liczy technika Uczy spokojnej jazdy.
PODRAWIAM WSZYTKICH MIŁOŚNIKÓW TEJ MARKI |
fantom4hell Koluszki | 2008-02-11 19:39:53 Czesc
Jezeli jest ktos kto przeczyta ta wiadomosc to bedzie chyba cud , bo nie ma duzo osob jezdzacych tą toyotką. Ja mam camry 2 2.0TD w koncowki 1989. Ostatnio dzieją sie z nią rzeczy dziwne ... Ogolnie komfort jazdy jest super ale cos sie dzieje z turbina . Auto nagle stracilo moc jakby sie zamulilo. Jak przyspieszam to na liczniku jak zalacza sie turbo to pali sie przez chwile do poki nie wejde na wyzsze odbroty wtedy zapala sie lampka brązowa sygnalizujaca jakby cos bylo nie tak. Nie wiem dokladnie co moze doradzicie ? Czy moze byc to zawor podciśnienia turbiny? |