Za duzo pali...chyba -> kadett 1,3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich..pisze tu po raz pierwszy wiec badzcie wyrozumiali

mam kadeta 1,3 zgazowanego 1986r

z moich oblioczen wynika ze spala ok10 l/100km i mysle ze jest to za duzo biorac pod uwage bardzo ekonomiczn jazde. nie przekraczam 110 km/h wiekszos km robie poza miastem

czy jest jakis sposob ograniczenia spalnaia?
jaik?
jakie koszta etc..?

z gory THX

Na spalanie gazu nie ma za bardzo wplywu sposob jazdy. Takie jest moje zdanie. Jak mialem auto z LPG wciagalo ono zawsze 10/100.Niewazne bylo,czy zamulalem,czy smigalem jak dzik. Dlatego tez uwazam,ze 10 litrow w przypadku silniczka 1.3 to niezbyt duzo. Jak chcesz,skrec srube na przewodzie idacym do gaznika.Bedzie palil mnie,ale gwarantuje Ci,ze dostaniesz szalu czekajac na napedzenie sie auta do 80 km/h

-----------------
http://plepleple.pl

Na kadecika troszke duzo bo slaby polonez pali 12 litrow a moja omega 15 po miesie

Witam
Zgadzam sie z el_comendanto - 10 l to norma w instalce I gen bo pewnie taką masz. Szwagie ma golfa II I gen i mu spala ok 15. No ale to już pewnie przesada.
pozdrawiam

Cytat:
2005-04-14 15:09:46, el_comendanto pisze:
Na spalanie gazu nie ma za bardzo wplywu sposob jazdy. Takie jest moje zdanie.

I nie tylko Twoje.

Cytat:
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2005-04-14 15:09:46, el_comendanto pisze:
Na spalanie gazu nie ma za bardzo wplywu sposob jazdy. Takie jest moje zdanie.

--------------------------------------------------------------------------------

I nie tylko Twoje.

na ale nie wszystkich

dużo Ci spala, u mnie c20ne na trasie spali 9 przy 100km/h , teraz cykl mieszany ale 2k obr/min max to wyszło 9,5 litra gazu

przejrzyj stare wątki dotyczące zbyt dużego spalania....oglądnij dokładnie układ dolotowy, może jakaś część jest na maxa zasyfiona.....reduktor ile ma kkm?

pozdrawiam

Ja bije rekord.
Mam Kadetta 1.3. 88r, skrzynia 4 biegowa.
Spalanie gazu: miasto 13l i trasa 11l.
Max prędkość (na gazie): 140km/h.
Reduktor: Vega small - 80KM.

Instalacja na gwarancji, wiele razy regulowana przez serwis, ale nie można zmiejszyć spalania.

Nic już nie kręce, pogodziłem się z tym.

Popatrz na daty postów. Odgrzałeś kotleta.

Parę lat wstecz wozy paliły mniej, bo zawartość gazu w gazie była inna, he he he.....

omegolot . on ten post właśnie wtedy przeczytał i napisał odpowiedx tylko dał na enter dopiero teraz. no nie rozumiesz? ludzie maja różny refleks.