| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2008-02-03 21:01:46 Niestety mogą. To jest "nowość" na piratów. Wprowadzili to niedawno, czym chwalili się w "Uwaga! Pirat". Może też wystąpisz. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2008-02-03 21:10:51 współczuje....
Jak znam życie to pewnie mogą takie coś zrobić...... taki lajf.... Ale i tak nie masz źle... mój kuzynek się kiedyś ścigał przez 20 km z nieoznakowaną vectrą.... nie muszę mówić co było dalej
P.S. Kup sobie CB... bardzo często o nieoznakowanych radiowozach ostrzegają.... Pozdro |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-02-03 21:31:15 Szopen, 164 na 50/60-tce, to chyba nie powód do chwalenia się, a Ty jeszcze masz do nich pretensje... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2008-02-03 21:35:02 Niestety mają prawo nagrywać i zatrzymywać dwóch osobników na raz.
Swoją drogą, na wisłostradzie bardzo często mijam nowego Paska, także z dwiema kamerami. Pozdrawiam - SpeedR |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2008-02-03 21:35:58 To nas we wrześniu się uwalili wsioki ze suszarką, bo przed lasem był znak "teren zabudowany" ( a tam był właśnie las był, a nie zabudowania0, po czym był zakręt i dopiero tam jakieś gospodarstwa i się nas uwalił, bo mieśliśmy 75/50 no i dostaliśmy 100 zł i 4 pkt. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2008-02-03 21:47:59 Panowie, nie zrozumcie mnie źle - jeźdzę tą drogą 1 w tygodniu - to niejest zwykły zabudowany teren, każdy tam jeździ min. 100, pozatym moje nagranie było jakieś 100-200m za tablicą, później już leciałem na luzie.
Chodzi mi o jakiś przepis, że oni nie mogą 2 osobom postawić zarzutów - przecież byli skupieni na tamtym - mieli go na dupie, gość miał ponad 180 zabrali mu PJ, ja tylko obserwowałem i dostosowałem się do prędkości zapodanej przez nich. Nie wiem czy to jest tak legalne nagrywać dwóch gości (z przodu u z tyłu) - to w pewnien sposób rozprasza ich uwagę, mogą spowodować wypadek robiąc takie akcje, sami qwa podpuszczają.. za mną też jechały auta, może nieco wolniej, ale też napewno przekroczyły prędkość... btw: dawali mi jakieś głupie oświadczenie do pospisu, że niby to nagranie mogą wykorzystywać w celach edukacyjnych, że niby mogą to puścić w TV??? (no podpisałem, bo straszyli sądem), pozatym 100wkę mi opuścili... naprawdę mam wątlpliwość czy tak można dwa zarzuty stawiać, może technolicznie mogą nagrać, ale czy to jest zgodne z prawem...? |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2008-02-03 21:48:05
ten pasek chyba nam adaska jakos dzis czy wczoraj zlapal na 200 zl ![]() |
Gacolot Klubowy Weteran Daewoo Rezzo 2.0 16V ... Warszawa | 2008-02-03 22:05:09 Według mnie to jak mają nagranie z Tobą w roli głównej, to nawet nie muszą Cię zatrzymywać, i tak bekniesz za wykroczenie (pocztą przyślą wezwanie). |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2008-02-03 22:17:29
Chopin.... Ale to Ciebie i gościa przed Tobą nagrali więc o co Ci chodzi? Nie mazgaj się jak dziecko tylko przyjmij na klatę ten mandat. O bezpieczeństwo się nie martw... są szkoleni na takie akcje... Prawnie nie ma podstaw by sądzić, że jest coś nie tak...
Prawie każdy przekracza prędkość ale nie każdy jest złapany, tak było zawsze, teraz po prostu trafiło na Ciebie... |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-02-03 22:43:43 Kolego jestem z Warszawy ale żone mam z za Mińska znaczy z Mieni. Jędrzejów Śiedlce to często stoją Uważaj... Też mam radyjko. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-02-03 22:56:21 niestety też zauważyłem że mają teraz skurwisyny po dwie kamery.
Już nie bedzie można robić z nich wała, jak nagrywają jakiegoś gościa. Moja ulubiona zabawa - jak filmowali kogoś jadącego np 150km/h po obwodnicy radzymina, to odpuszczanie do 100km/h i pedał w podłoge do 200-220km/h i ostre siadanie im na dupie. Tak ze 3 - 4 razy aż sie obwodnica kończyła
a i tak na marginesie - spróbuje upolować mondeo WI 90744 - bo ono jako jedyne z grasujących po wawie, nie ma jeszcze kamerki tylnej - jak jedzie - NIKOGO NIE NAGRYWAJĄC sobie spokojnie 90km/h na grotowej 40-stce Kilka razy już za nimi tam jechałem, ale nie miałem nic pod ręką czym możnaby nagrać dobry jakosciowo film. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-02-03 22:58:25
nieprawda Nie wiem czy nagali - bo szybko skakaliśmy po pasach, ale zatrzymać nie dali rady i nic nie przyszło, a już troche czasu upłynęło od pierwszego razu na grota |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2008-02-03 22:59:49 NIE NO luzik przyjałem hehe - pytałem czy tylko nie ma szansy się z tego wybornic hehe
mam 1 mandat na rok, więc luzkik |
Gacolot Klubowy Weteran Daewoo Rezzo 2.0 16V ... Warszawa | 2008-02-03 23:14:46
Jak sam napisałeś szybko skakaliście po pasach, więc pewnie nie zdążyli nagrać. Żeby zmierzyć Twoją prędkość nie wystarczy, że złapią Cie na ekranie, muszą za Tobą jechać dłuższą lub krótszą chwilę tak aby wyszła jakaś średnia prędkość, no i muszą zrównać się z Twoją prędkością. Jak skakaliście po pasach to nie dałeś im szansy nagrania. Zresztą nie raz i nie dwa tłumaczyli tą zasadę w "Uwaga pirat" na TurboTVN. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-02-03 23:29:29
wiem - dlatego skakałem, a na chwilowych prostych dotykałem lewą nogą hamulca, aby zapalił się stop. generalnie nie mam nic do policji, ale drogówka to skurwisyny i tyle. Ktoś mi powie - oni tylko pilnują przestrzegania obowiązujących ograniczeń....OK tylko dlaczego do chuja wacława sami ich nie przestrzegają? Co to wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze? Do drogówki mam podobny stosunek jak do straży wiejskiej - zawsze ich traktuje jak śmieci |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-02-03 23:40:33
Przykro to pisać, ale to o Tobie dobrze nie świadczy. Pozdr. |
rudi Espero Wloclawek | 2008-02-03 23:46:06
poważnie |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-02-03 23:47:53
nikt nie jest doskonały |