Elektryczne szyby mk5, czy to normalne czy coś jest zepsute?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
otóż wczoraj wieczorem odkryłem w swoim bollidzie... no właśnie co? bug? feature? a może po prostu ktoś coś spartolił?
otóz szyby da się opuszczać i podnosić tylko z kluczykiem ustawionym w pozycji na zapłon, w innej pozycji nie, ale jak się okazało wczoraj tak jest tylko przy zamkniętych drzwiach!!! jeśli otworzę drzwi to nawet nie potrzeba kluczyka w stacyjce i można opuszczać i podnosić szyby!!!

czy ktoś jeszcze ma taki numer czy to tylko u mnie?

tak jest oryginalnie w mk5i chyba 6

zgadza się. Z szybrem jest tak samo.

Cytat:
2008-02-01 10:08:39, DzikusPL pisze:
otóż wczoraj wieczorem odkryłem w swoim bollidzie... no właśnie co? bug? feature? a może po prostu ktoś coś spartolił? otóz szyby da się opuszczać i podnosić tylko z kluczykiem ustawionym w pozycji na zapłon, w innej pozycji nie, ale jak się okazało wczoraj tak jest tylko przy zamkniętych drzwiach!!! jeśli otworzę drzwi to nawet nie potrzeba kluczyka w stacyjce i można opuszczać i podnosić szyby!!! czy ktoś jeszcze ma taki numer czy to tylko u mnie?

Chodzi o to, że przeważnie wychodząc z samochodu zauważa się niedomkniętą szybę i wtedy przy otwartych drzwiach (bez uciążliwego wkładania kluczyka w stacyjkę) można ją domknąć.

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2008-02-01 10:40:40 ]

W MK VII też tak jest? Jutro sprawdzę.

u mnie tak nie ma (mkVII)

Skolei inne pytanie mam. Mianowicie domykanie szyb pry uzyciu centralnego zamka. Czy wystpeowalo kiedys to w escrtach lub innych fordach? Moze ma ktos pomysl jak to wykonac samemu. Domyslam sie, ze trzebaby wyslac sygnal z centralki centrala do silniczkow szyb ale nie mam pojecia jak. Pozatym, ze jestem z Gdanska to z elektryka nigdy nie mialem praktycznie doczynienia...

Cytat:
Mianowicie domykanie szyb pry uzyciu centralnego zamka. Czy wystpeowalo kiedys to w escrtach lub innych fordach?

Moja znajoma ma taki bajer w swoim Essim 99r i alarmem Prestige (czy jakoś tak). Ja w swoim z 96r i alarmem Bog wie jakim tego nie mam

kupujesz modul na allegro i podpinasz

Cytat:
2008-02-03 11:19:50, karbar pisze:
Moja znajoma ma taki bajer w swoim Essim 99r i alarmem Prestige (czy jakoś tak). Ja w swoim z 96r i alarmem Bog wie jakim tego nie mam

Pełno tego na alegro:
Domykanie szyb

[ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2008-02-03 11:24:50 ]

Cytat:
2008-02-03 11:24:20, zagore1 pisze:
Pełno tego na alegro: Domykanie szyb [ wiadomość edytowana przez: zagore1 dnia 2008-02-03 11:24:50 ]

wlasnie takie cos bym zalozyl u siebie ale mam wrazenie ze sobie nie poradze z montazem
pewnie podpiac sie w tunelu obok przycisko to za malo?

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2008-02-03 11:48:17 ]

Cytat:
2008-02-03 11:38:06, koniuXR3i pisze:
wlasnie takie cos bym zalozyl u siebie ale mam wrazenie ze sobie nie poradze z montazem pewnie podpiac sie w tunelu obok przycisko to za malo? [ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2008-02-03 11:48:17 ]

Ja miałem zakładać ale jest problem z domykaniem szyberdachu (

Cytat:
2008-02-03 14:03:08, zagore1 pisze:
Ja miałem zakładać ale jest problem z domykaniem szyberdachu (

szyberdach dziala mi zawsze.. a z oknami zawsze zapomne zamknac wylacze silnik, wyciagne kluczyk a pozniej od nowa trzeba przekrecac...
przewertowalem archiwum poczytalem.. na wiosne bedzie montaz

Cytat:
2008-02-03 14:50:50, koniuXR3i pisze:
szyberdach dziala mi zawsze.. a z oknami zawsze zapomne zamknac wylacze silnik, wyciagne kluczyk a pozniej od nowa trzeba przekrecac... przewertowalem archiwum poczytalem.. na wiosne bedzie montaz

he, he nie o to chodzi mnie też działa poprawnie
jest kwestia jak pdłączyć domykanie aby się domykał szyber, skoro ma 3 położenia a 2 przewody sterujące!

W moim Mk VII nie działa domykanie przy wyjętym kluczyku i otwartych drzwiach.
Niektóre centralki alarmowe mają funkcję domykania okien (nie pamiętam czy dachu też). Po wciśnięciu sygnału "zamknij" na pilocie wysyła sygnał na domknięcie okien.
Tę funkcję mają Magicary - kiedyś montowałem takie coś ale w VW Polo.