| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-02-08 18:47:37 Witam,
Czy wymiana tarczy sprzegla i docisku jest bardzo trudna i czasochlonna? Oczywiscie dla osoby, ktora nigdy tego nie robila, ale potrafi co nieco zrobic mechanior chce mnie skasowac 220zl za to i tak sie zastanawiam czy nie zrobic sobie tego samemu w garazu Na pewno strace na to dzien, ale zawsze bede mial to zrobione samemu czyli dokladniej Tylko nie wiem czy w ogole sie za to zabierac czy jednak samemu podejsc.
Tak jeszcze to beda potrzebne specjalne klucze czy zestaw nasadowych/imbusowych wystarczy? |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-02-08 18:54:49 kurna, następny..... hi hi hi
Bierz usługę, dobra cena jest. Trzeba trochę gratóe mieć do tej wymiany. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-02-08 19:01:35 a kto jeszcze sie bierze za to? :>
Jak mowisz ze cena dobra, to jednak sie skusze, moze uda sie nawet cos urwac z ceny
Ja musze to w koncu zrobic, bo nie mam frajdy z jazdy, bo przy pelnym gazie potrafi sie skubane uslizgnac. Mam nadzieje, ze to pomoze i bede mial spokoj i pelna frajde z 200+ konikow ![]() |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2008-02-08 19:40:01 Juz jeden zastanawia sie co i jak zrobic z silnikiem. A apropo frajdy z calosci, to jej stopien bedzie szedl w parze - jak chyba dotychczas - z otrzymywanymi mandacikami
Jak kupisz kilka browarkow i bedziesz mial ogrzewane pomieszczenie to z checia powalcze wraz z Toba coby samemu umiec to na przyszlosc. Mam chyba wszystkie mozliwe klucze
ps. Poszukaj w tisie lub w ksiazce to bedziesz wiedzial czy i jak trudne a tu sie spytaj tylko co przy okazji warto wymienic. [ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2008-02-08 19:40:57 ] |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-02-08 19:58:58
mandatow mi juz wystarczy przynajmniej na rok jednak frajda moze byc takze miedzy 0-100km/h, gdzie w niektorych miejscach jest to nawet legalne
co do browarkow i pomocy to bardzo chetnie, bede pamietal Jednak tym razem skorzystam z pomocy mechaniora, bo najwczesniej moge sie wziac za to po 17, a jak widac kilka ladnych godzin na to zejdzie...
Pabelo jak zawsze mozna na Ciebie liczyc
chlopaki ![]() |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-02-08 21:37:32 Siema
Za 220zł to nawet się za to nie bierz
Roboty jest dużo, a najgorsze są pierdoły: 1. Odkręcenie wydechu - przeważnie zapieczone śruby. 2. Odłączenie przewodu hydraulicznego od wysprzęglika (no i późniejsze odpowietrzenie) 3. Odkręcenie skrzyni od silnika - górne śruby masakra. 4. Samo sprzęgło to juz pikuś A, i sprawdź stan powierzchni współpracującej koła zamachowego. Czy jest gładko i równo. I przy okazji popatrz czy z tylnego uszczelniacza wału korbowego nie cieknie, bo można przy okazji wymienić. A, no i ewentualnie olej w skrzyni jak nie zmieniałeś wcześniej.
|
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-02-08 21:56:30 Ja kupiłem taką przedłużkę kardana - też nie jest najgorzej, a wogóle podstawa to dobra grzechotka, bo czasami zakres ruchu to ok. 15stopni |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-02-08 21:59:30 na moim kluczu, 360 stopni (jest sporo dłuższy od asb) |
mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2008-02-08 22:13:07 Hej
Tak przypadkiem właśnie jutro za taką operację się zabieram. Sięgam jednak trochę głębiej, bo główną przyczyną jest wymiana koła zamachowego w C30NE . Dzionek zleci jak nic
|
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-02-08 22:34:07
Sadze ze ze srubami nie bedzie klopotu, poniewaz niecale 2 miesiace temu wymienialem ASB na manuala, wiec wszystko co mialo byc odkrecone i przykrecone niedawno zostalo ruszone, wiec powinien byc looz
Uszczelniacz wymienilem i jakby przestalo ubywac oleju
Wymienie sobie lozysko ktore jest przy samej skrzyni, bo moim zdaniem cos glosno chodzi. W ogole przed wymiana skrzyni ogladalem tarcze przy kole zamachowym, a takze reszte gratow i wygladaly w porzadku. Takze Leszek od Mariosa uznal ze sa OK (on robil swap), ale po zalozeniu okazalo sie, ze skubanstwo sie slizga. Na poczatku byla masakra, bo w ogole nie dalo sie dodawac gazu, ale z biegiem km ustepowalo i teraz sie slizga jak naprawde dam pedal w ziemie, ale jednak sie slizga i jest to upierdliwe zwlaszcza jak chce pokazac kto tu rzadzi
Osobiscie bstawiam tarcze sprzegla albo docisk, wiec w drodze juz mam obie czesci i sadze ze z dwoch kompletow zlozy sie dzialajace cudenko ![]() |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2008-02-09 11:16:59
tylko nowe. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-02-09 14:49:14
taaaaaa ![]() |