| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2008-02-01 21:46:57 Masz zbyt ubogo.Wracaj do gazowników niech poprawiają lub naucz sie sam regulowac bo nie jest to trudne. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2008-02-03 08:30:41 Jeżeli nie masz programu i kabelka do sterownika gazowego to jedynym wyjsciem jest ominięcie tego i założenie zwykłego recznego zaworu regulacji gazu.Do czasu jak nie znajdziesz dobrego fachowca musisz pojeżdzić na regulacji recznej.Zakładam że masz prawidłowo dobrany mixer i reduktor do silnika.Nie będę sie rozpisywać nad sposobem regulacji bo to znajdziesz na forum LPG dokładnie rozpisane krok po kroku. |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2008-02-03 11:37:42
Yyy, skąd oni się wzięli? Rozumiem że wzięli pieniądze na usługę, którą delikatnie mówiąc spieprzyli i umywają ręce. Pierwszy raz słyszę o takim przypadku. Wobec prawa nie mają szans, ale skoro tak, nie ma sensu oddawać w ich ręce samochodu, jeszcze popsują coś specjalnie... Dodaj ich tylko gdzieś w wątku o serwisach... i poszukaj normalnego zakładu. Podstawowy sprzęt gazowników to analizator spalin, ja nie polecałbym ustawiania instalacji bez tego "gadżetu". Napraw to jak najszybciej bo jazda na zbyt ubogiej mieszance jest bardzo niekorzystna dla silnika, spalanie w tłoku odbywa się w wyższej temperaturze, a to może powodować wypalanie zaworów, przegrzewanie głowicy silnika itd. Pozdrawiam |
marky83 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2008-02-04 20:42:15 hehe jezeli chodzi o spalanie to faktycznie to auto mnie tez czesto zaskakuje a 10 (do 11 na klimie) bierze mi na trasie kraków - sandomierz lecąc spokojnie 90-100 pustym autem, z racji trasy nie da sie lepiej pocisnąć a spalania w mieście to wogole abstrakcja ale tak jak pisalem, to sa krótkie trasy a wynik jest reprezentatywny bo mierzony wielokrotnie. Inna sprawa że często lubie go pociagnac do 5000obr co powoduje wir w zbiorniku chociaz i tak wydaje mi sie to za duzo, tak jak piszesz racjonalnym wynikiem byloby ok 15l. W zeszlym roku w zwiazku z niezauważonym przez dluzszy czas lewym powietrzem jezdzilem na srubie i w zimie w miescie dochodzilo do 21l - to byl dopiero fenomen! Po zlokalizowaniu zrodla powietrza włozyłem zpowrotem krokowy i wrocil do 17l, zobaczymy jak po tej regulacji ( wkońcu swiece nowe, filtr gazu nowy, membrana 6mcy, filtr powietrza poltorej mca)![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-02-05 02:18:30
Aaa... i wszystko jasne. Znaczy się średnia 60-70km/h
To u mnie podobnie
To samo, dom-praca-dom, czasem jakieś zakupy...
Żona zadająca pytanie: czy my już lecimy ? Córka wołająca z tyłu: startujemyyyy !!
Ot co. Do 15 nic nie ruszam, powyżej zaczynam szukać co jest nie tak
Będzie pan zadowoloooonyyyyy
Pozdro. |