Blos a Rover 1.4 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Przyszla pora na zagazowanie nowego nabytku, wiec szukam dokladnych informacji. Czy ktos zakladal, testowal Blosa w w/w silniku? Posiadam komplatna instalacje gaznikowa, i nie wiem czy dokupic do niej elektronike, czy Blosa. Pytanie moje jest czysto techniczne, sprawy legalnosci to zupelnie inny temat

Witam. Widzę, że coraz więcej userów z FSO AK tu zagląda .
BolimA ja bym się nie bawił w takie rezanie. Moim zdaniem to za wrażliwy silniczek, żeby go "kaleczyć" I lub II generacją. Osobiście założyłbym jakąś niedrogą sekwencję np. na Stagu 300.

Na razie musi wystarczyc prymitywna instalka - funduszy brak

No to w takim razie co najmniej Stag 150. Blos moim zdaniem odpada. Lepiej nie eksperymentować na tym silniku, bo może się to dla niego nieciekawie skończyć .

Cytat:
2007-07-15 19:41:18, BolimA pisze:
Witam. Przyszla pora na zagazowanie nowego nabytku, wiec szukam dokladnych informacji. Czy ktos zakladal, testowal Blosa w w/w silniku? Posiadam komplatna instalacje gaznikowa, i nie wiem czy dokupic do niej elektronike, czy Blosa. Pytanie moje jest czysto techniczne, sprawy legalnosci to zupelnie inny temat

Nie znam nikogo na ROVERki.pl kto by miał Blosa w 1.4 serii K.
Do odważnych świat należy. Montuj.

(choć ja bym tak generalnie nic innego jak wtrysk gazu tam nie wrzucał )

Odswiezam temat. Moze ktos juz jednak uzywa Blosa w wysokoobrotowych silnikach malej pojemnosci (rover, civic)?

Jak na razie jezdze na I generacji, zero problemow, strzalow, dynamika pogorszona jedynie przez mikser, spalanie 14/100, ale jednak ciagnie mnie do Blosa... (i to najbardziej z czystej ciekawosci i checi nowego doswiadczenia)

Cytat:
2007-07-16 21:16:50, Danek pisze:
... Lepiej nie eksperymentować na tym silniku, bo może się to dla niego nieciekawie skończyć .

Bedzie powod zeby poszukac K16 1.8...

Spalanie wzroslo do 15.6 litra na setke... fakt jezdze w zakresie 3500-4500rpm.

Musze cos z tym zrobic

Cytat:
2008-01-23 03:20:15, BolimA pisze:
Odswiezam temat. Moze ktos juz jednak uzywa Blosa w wysokoobrotowych silnikach malej pojemnosci (rover, civic)?

witam, ja mam blosa w toyocie 1.6 105KM raczej wysokoobrotowy motor spisuje sie swietnie wczesniej mialem Igen tez chodzil bez problemow ale na blosie lepiej ciągnie, obroty równe trzyma jak na PB polecam i zachecam do blosa