MotoNews.pl
7 Tti tcb770 (183035/171) - NT

Tti tcb770

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Formowiczów!!
Dysponując niewielkim budżetem na zakup radyjka(300 no może ciut więcej ) wybór padł na coś takiego jak TTI 770 tak sie teraz zastanawiam czy jest to dobry wybór czy nie ??
Jakie macie opinie na temat tego radia bo nie moglem sie dokopać nigdzie na forum jakiś postów na jego temat.
Pytanie drugie jaka ewentualnie antenka do niego na magnes??

Opinie są bardzo podzielone na temat TTI, ja osobiście nie zaryzykowałbym i nie kupił, wolę sprawdzone i pewne rozwiązania
Ala jak ktoś ma w sobie duszę pilota oblatywacza może próbować

Nie rozumiem tylko po co mając skromny budżet silić się na wodotryski w stylu niebieski wyświetlacz LCD i inne niepotrzebne gadżety, nie lepiej kupić coś bardziej esencjonalnego?
Z drugiej jednak strony, w czasach gdy Uniden jest na cenzurowanym faktycznie trudno cokolwiek w tej cenie polecić... Ja mimo to kupiłbym któregoś z Unidenów, na allegro nie ma problemu z dostępnością.
A jeśli nie, to może jakiś Intek? Nie jest to ta jakość odbioru, ale przynajmniej wiadomo, że nie będzie się psuło, ma jakąś tam renomę i jest sprawdzoną firmą...

kolega miał tti bardzo szybko zmienił na unidena

A ja mam TTI 770 z anteną HUSTLER i hula jak talala!

Posiadam antene magnesowa Wilson Little Will
+ TTI TCB-770
Co do anteny jestem pewny ze to dobry wybor.
Jednak co do radyjka jak wszyscy na forum mam mieszane uczucia.
Nie mam z nim problemow jednak mysle ze do tej antenki mozna bylo by miec cos innego. Moze sie myle???
Ale to pozostawiam wam!!! Speca w tej dziedzinie.

Sporzadzilem liste radyjek i ich ceny:

TTI TCB-880 290
UNIDEN 520 XL 300
UNIDEN 510 XL 225
PRESIDENT KENJI z ASC 370
PRESIDENT JOHNNY II ASC 435
PRESIDENT HARRY II 470

Ktore wg was by sie sprawdzilo. cos z tych 3 w przedziale do 300 pln czy moze cos powyzej 300pln jesli te drugie czy wogole warto dolozyc wiecej kasy???

Z gory dziekuje za odp!!! i czekam na jak najwiecej opini i pomocy

do 300zł najlepsze to U 520 bezapelacyjnie bije na głowe wszyskie radia w tym i wyzszym przedziale cenowym

masz tu jeszcze jonny i kenji z troszeczke drozszych radyjek ale za to z ASC jednak w tych tanszych modelach nie chodzi to rewelacyjnie wiec jak dla mnie wydatek mało opłacalny

ASC dobrze smiga w radiach powiedzmy od 600zł w gora np walker, herbert

Czyli kolego smialo mam sie pozbyc tti i zakupic U520??? W czym on bije go na głowe??? Miales stycznosc z U520 i taka antenka co mam? Wiec mowisz ze nie oplaca sie zakupic cos z tych drozszych radyjek??? Bo U520 jest takim samym rozwiazaniem tylko bez ASC a o wiele nizsza cene.

[ wiadomość edytowana przez: bartek124l dnia 2007-08-08 12:27:06 ]

A co sądzicie o Midland 1001Z??

[ wiadomość edytowana przez: bero dnia 2007-08-09 22:40:33 ]

Cytat:
2007-08-08 12:26:29, bartek124l pisze:
Czyli kolego smialo mam sie pozbyc tti i zakupic U520??? W czym on bije go na głowe??? Miales stycznosc z U520 i taka antenka co mam? Wiec mowisz ze nie oplaca sie zakupic cos z tych drozszych radyjek??? Bo U520 jest takim samym rozwiazaniem tylko bez ASC a o wiele nizsza cene. [ wiadomość edytowana przez: bartek124l dnia 2007-08-08 12:27:06 ]

czym bija na głowe tti modulacja( czyli to jak cie słysza inni) odbiornikiem o wiele bardziej wyczulony słyszy wiecej i wyrażniej
tak u 520 to to samo co jonny czy harry tylko w obudowie o nazwie uniden to jest nawet na tej samej płycie głownej produkowane
Uniden sprzedał projekt presidentowi a po co przepłacac za napis na radiu 200zł ?????

z unidenek jezdziłem rok czasu w swoim mobilu i byłem zadowolony złego słowa o nim nie powiem
TTI to radio z wodotryskami ktorych w aucie i tak nie uzywasz to radio tylko fajnie wyglada i swieci ale nie o to tutaj chodzi

Midland 1001 takie sobie radio nie najgorsze bo takowe tez sa
słabo ekranowane z powodu na swoja plastikowa obudowe u520 tez jest od niego duzo lepszy - i przedewszyskim ma oddzielne potencjometry a nie łaczone jak w midlandzie co utrudnia manipulowanie

Miałem możliwość przez parę dni potestować 770-kę. Wynik dla mnie: nie do przyjęcia w mobilu ze względu na;
1. Niemożliwe do użytku w mobilu potencjometry, po 2 na jednej osi i o średnicach dla krasnoludka. Normalny palec zaczepia o sąsiednie - i masz regulację "z głowy"
2. Charakterystyki potencjometrów w moim egzemplarzu były tak strome, że obrót o 2-3 stopnie wyczerpywał całą regulację, potem było już za dużo albo nic.
W sumie radyjko dawało sie ustawić, ale nie w czasie jazdy, a więc
na bazę może być, ale nie do mobila