PILNE -SCOUPE NA PODNOSNIKU - KLOCKI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
odkrecilem na dole srube 12, tulejke wyjalem,a zasisk niechce sie do gory uniesc ,tu jest foto ukladu ,co trzeba zrobic ? POzdrawiam

1. Odkręcasz na dole śrubę i ją wyjmujesz.
2. Unosisz do góry zacisk, jak stawia opory to użyć śrubokręta płaskiego do podważenia zacisku
3. Wyjmujesz klocki, czyścisz mocowania klocków
4. Tłoczek wpychasz przy użyciu trzonka młotka jako dźwigni

witam,dziekuje za odppowiedz....klocki juz wyjete..ale oczywiscie,musialo sie cos stac...sruba ta co na schemacie podpisana BOLT (12) ukrecila sie na srodku gwintu,polowe gwintu zostalo w srodku,co ja mam teraz zrobic? cale zaciski rozbierac i jakos to wybijac czy co?? A moze stukne pare razy,zeby wybic te polowe sruby co tam siedzi ??? bo polowe gwintu mam,w tym zacisku siedzin nakreta,ale on jest okragla

Przykre!!! Proponuje dobre wiertło do metalu, oczywiście odpowiednio mniejsze i delikatnie rozwiercić.Wybijając uszkodzisz gwint!!!

wymiana po jednej stronie 10 min,po drugiej 5 godzin.....rozwiercilem ta srube,potem ciezko bylo cokolwiek robic,to walczylem ze srubami od zaciskow,zeby je od piasty odkrecic,bo zapieczone,jak wyjalem juz zacisk,to nie szlzo srubokretami wykrecac,nawalem w brzegi srubokretem i w koncu wypadla sponiewiarana sruba,a mialem taka sama srube akurat w domku to na dobre wyszlo,przejechalem sie ( oczywiscie malo w brame nie walnalem jak wyjezdzalem z garazu Hamulce dzialaja,ostro nie hamowalem,bo gdzies slyszalem,ze moga sie klocki rozwalic,to dzieki za pomoc,pozdrawiam

zastanawiam sie jeszcze nad klockami,mialem zalozone wczesniej takie klocki

te maja jakies blaszki i boczki jakies z tworzywa,a ja mam takie klocki

chyba nie bedzie problemu,ze niemaja blaszek ani tych tworzyw?

a-te-klocki-ktore-zalozyles-jakiej-sa-firmy???-a-jakie miales-przedten?

wczesniej byly nippaparts ,takie jak na pierwszym zdjeciu,data na nich 2002 rok ,a mialy jeszcze po 4mm,mechanik na przegladzie powiedzial,zebym wyminiel juz klocki,a calkiem duzo mialy,tzn juz prawie tego rowka srodku nie bylo, teraz zalozylem NIPPON,na drugim zdjeciu,japonskie,w grudniu za 20zl na allegro polmozbyt je sprzedawal(czyli serwis Hyundaia)

Apropo blaszek, ich brak bedzie wylacznie powodował, że nie bedziesz slyszal jak się klocki zuzyją. Jesli zagladasz tam czasami to brak blaszek nie jest tragedią...

nie hamowalem ostro na nowych klockach,ale przejechalem sie pare km i zadnych odglosow piszczenia czy szurania,na starych tak samo. A wiecie,jak sprawdzic szczeki z tylu ? trzeba bebny rozbierac? bo jeszcze tam nie zagladalem,popiskiwaly w zime,ale po paru hamowaniach przestaly i juz nie piszcza.