Top Gear i test naszego Poloneza !! AJAJAJ :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

z góry przepraszam - temat w zasadzie nie związany z BMW no ale uznałem, że warto to zobaczyć !!

kliknij >>> TopGear

Wasze komentarze mile widziane !!!
Pozdrawiam

hehe troche sie nabija koles, dobre dobre

hmm

przed bmw mialem poldka i bylo oki

co do tego goscia i jego komentarza to wiecej nie bede pisac bo szkoda jezyka,

nienawidze tych cholernych angoli jak można tak niszczyć dobre samochody bez względu na to czy to poldek czy bemka w jednym odcinku zreszto rozwalili e34 zastanawiam sie jakim samochodem jeżdzi ten gość oni zawsze wszystko krytykuja P.Sjedno wam powiem te 2 poldki choć stare były o wiele lepsze niż np plusy ponieważ były to wersje ekspotrowe wogle z innych blach i lepsze silniki chodzi mi o materiały z jakich zostały wykonane

Podobno polonezy są w liscie 50 najgorszych samochdów świata

nie sa na zadneuj takiej liscie a jak sa to napewno nie w 50-tce
a pozatym konstrukcja poloneza pod wzgledem bezpieczenstwa przy zderzeniu czołowym do dzis nie jest przestarzala to naprawde bezpieczne auto

Jeremi Clarkson w TOP GEAR jest po prostu żałosnym angolem chwalącym wszystko co angielskie (np. Aston Martin DB9 przenajlepszy samochód według niego) i gnojenie innych marek nie angielskich jak chociażby BMW, Mercedes, Porsche. Nie słyszałem aby kiedykolwiek powiedział coś dobrego o naszych betkach. Dla niego to jest niemiecki szmelc. (ale by zarobił w ryja jak by cos takiego przy mnie powiedział)
Jenak nie powiem podoba mi się ten program mimo beznadziejnego prowadzącego. Jest tam jeszcze dwóch gości co się jednak znają na bawarskiej marce.

Top Gear jest to program BBC czyli rządowej brytyjskiej telewizji, clarkson jest etatowym pracownikiem BBC każdego funta na swoje programy dostaje od brytyjskiego (zapyzialego rządu. Brytyjczycy to taki wkurwiający naród, który w 100% wykorzystuje SZTUCZKI SOCJOTECHNICZNE ABY INDOKRYNOWAC I PROPAGOWAC BRYTYJSKĄ GOSPODARKE czyli też firmy motoryzacyjne. Swoją drogą bubek Clarkson wie że bmw to zaje.....ste samochody i unika testów bmek żeby nie musieć wydawać fałszywych opinii, których oczekuje brytyjski rząd.

(przykladem moze być zachowanie tonego blaira na ostatnim szczycie UE.)

Cytat:
kliknij >>> TopGear

To już chyba wszędzie było

Jak tylko moge to oglądam Top Gear, dla mnie jest to najlepszy program motoryzacyjny, w dupie mam jego teksty, ważne że pokazują motoryzacje o jakiej u nas można tylko poczytać i jeszcze jak to pokazują, mają tor i dojeżdżają, czy VIPER, czy Ferrari, Jaguar, Zonta, czy Łada, bez znaczenia. A o ciętości Clarksona szczególnie na BMW to już chyba wszyscy wiedzą, sam ma(miał)Mercedesa SL, w któryms programie jak oceniali samochody i padło hasło SL to ktoś krzyknął z widowni, że to gejowaty samochód no i Clarkson go gonił... Nie widziałem nigdy, żeby jakieś BMW było chwalone w tym programie, jak występuje to tylko po to by zostać ośmieszone(np. Land Rover vs X5). Co do Polonezów w tym programie to zrobił co zrobił inni dają dupy żeby zaistnieć bądź utrzymać się na rynku a on np rozwala samochody...
A co do 50 najgorszych samochodów świata, może jest może nie ale był marzeniem w latach 70-80 polaków. I podczas premiery nie był takim zacofanym samochodem, poprostu później go nie zmieniali...pzdr

Cytat:
Co do Polonezów w tym programie to zrobił co zrobił inni dają dupy żeby zaistnieć bądź utrzymać się na rynku a on np rozwala samochody... A co do 50 najgorszych samochodów świata, może jest może nie ale był marzeniem w latach 70-80 polaków. I podczas premiery nie był takim zacofanym samochodem, poprostu później go nie zmieniali...pzdr

swieta racja jeztom kiedys jak komus udało sie kupić poldka odrzut z eksportu tto gościa uwarzali króla a teraz każdy juz o tym zapomniał , naprawde nienawiedze jak ci angole rozwalają te samochody

Polonez to super wóz - miałem własnie takiego (przed BMW) jaki szedł na eksport z 1994 roku - i do samego końca auto nie miał śladów rdzy. Był praktycznie na tamte czasy w pełnej wersji wyposażeniowej - elektryczne szyby, fotele sportowe INTER CAR GROCLIN z pompką, szyberdach itd.
Co do silnika to równiez nie było z nim problemów, aż do czasu gdy nie zamieniłem go na silnik 2.0.
I nawet jak rozbierałem go na części w zeszłym roku (padł mi silnik) to jak wycinałem elementy blacharki to miały jeszcze orginalną konserwacje i zero rdzy. Kolega ma założone moje orginalne dzrzwi które mają 13 lat i nigdy nie były robione i też nie ma na nich śladu rdzy, a w naszych standardowych poldkach to conajmniej trzeba byłoby juz je 2-3 razy łatać jak nie wymieniać.
Jak dla mnie super bryka bo nigdy mnie nie zawiodla.

Cytat:
2005-06-20 16:01:01, Buczer pisze:
fotele sportowe INTER CAR GROCLIN z pompką,

Te z pompką to był najtańszy model groclinów montowanych w poldkach ale mimo to był już to model za dopłatą, za tymi groclinami teraz nie którzy się zabijają i są droższe od recaro które były montowane w BMW E30 np cabrio. Kumpel ma grocliny z popmką, fajne są ;] pzdr

Za krótko oglądacie TopGear żeby wydawać takie sądy o uprzedzeniu do niemieckich aut...
Nie raz ośmieszali angielskie auta, a badzieiwe krytykuja zawsze.
Bardzo dobre noty zebrała e90 ostatnio.
M5 jest w pierwszej 10-ce aut wszechczasów.
Wy chyba nie uważnie słuchacie co oni tam mówią, albo nie kumacie ni troche ironii i kabareciarskich podtekstów tych facetów.

Cytat:
2005-06-20 16:37:03, boogie pisze:
Za krótko oglądacie TopGear żeby wydawać takie sądy o uprzedzeniu do niemieckich aut... Nie raz ośmieszali angielskie auta, a badzieiwe krytykuja zawsze. Bardzo dobre noty zebrała e90 ostatnio. M5 jest w pierwszej 10-ce aut wszechczasów. Wy chyba nie uważnie słuchacie co oni tam mówią, albo nie kumacie ni troche ironii i kabareciarskich podtekstów tych facetów.

oglądam odkąd zaczęło się pokazywac na TVN TURBO, później czasami na kablówce na BBC(chyba) ogladałem nowe odcinki. Tak więc czy krótko? Skąd Ty możesz o tym wiedzieć... pzdr

PS: Wreszcie masz samochód. Pochwal się... (tu nie ma ukrytej ironii - szczerze)

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-06-20 17:18:48 ]

Ich krytyka może bardzo się przydać podczas zakupu samochodu, bo jezeli np żadna rzecz którą zrównali z błotem nie przeszkadza "CI" tzn. że jest to auto dla Ciebie bez innych wad, bo gdyby były to napewno by je wymienili!

Cytat:
2005-06-20 16:37:03, boogie pisze:
Za krótko oglądacie TopGear żeby wydawać takie sądy o uprzedzeniu do niemieckich aut... Nie raz ośmieszali angielskie auta, a badzieiwe krytykuja zawsze. Bardzo dobre noty zebrała e90 ostatnio. M5 jest w pierwszej 10-ce aut wszechczasów. Wy chyba nie uważnie słuchacie co oni tam mówią, albo nie kumacie ni troche ironii i kabareciarskich podtekstów tych facetów.

to chyba ty nie wiesz co mowisz i ogladasz ten program tygodnia uslyszales jedna pozytywna opinie na temat auta którego nie da sie krytykować(m5) (a i tak im sie nie do konca podoba) i powiedz mi jeszcze jakie bmw chwalili no stara piatke bo wyszla nowa i musieli powiedziec ze starsza byla lepsza i po co zmieniali

Cytat:
2005-06-20 17:16:05, pawełO pisze:
to chyba ty nie wiesz co mowisz i ogladasz ten program tygodnia uslyszales jedna pozytywna opinie na temat auta którego nie da sie krytykować(m5) (a i tak im sie nie do konca podoba) i powiedz mi jeszcze jakie bmw chwalili no stara piatke bo wyszla nowa i musieli powiedziec ze starsza byla lepsza i po co zmieniali

Ale mi sie też chyba bardziej podoba E39 niż E60

Cytat:
2005-06-20 17:21:28, Aldik pisze:
Ale mi sie też chyba bardziej podoba E39 niż E60

w sobote mijała mnie E39 M5 na holenderskich blachach, podobać a jeździć jest różnica Aldik. E60 też mi się podoba i to bardzo... pzdr

Panowie, TopGear oglądam od bardzo dawna, zanim większośc wiedziała co to jest, i jedyne co sie przywalają w niemieckich autach to "niefajność" - brzydota (nowa seria 5,7 ).
Ale technicznie nigdy nic złego nie powiedzieli.
Awiele razy słyszałem podsumowanie typu : dlaczego my takiego nie robimy...
Smieja się z Cayenne, ale dlateo że brzydkie, i że udaje terenówke którą nie jest. Z Omegi sie smieli ze smierdzi plynem do kibli, ale mowili ze poczciwe jezdzidlo.
Itd. Itp.
Musicie skumać ich humor i podejście do spraw.
Poza tym są bogatym narodem i mogą przebierać.
No i wiele wiele razy nabijali siez angielskich aut - z MG, Z TVRa, z Astona wiele wiele razy, z Rollsa już nie wpsomne, że to niby VW....

Nie ma co sie chwialić.
Mam strasznie dziwne auto, które udaje M5 a nim nie jest, ale nie musi go udawać bo osiagi ma takie samo jak M5 315 KM...
540 na manualu.