Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-07-30 09:40:01 A kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa? |
Adam_27 Espero 1.8 CD Połaniec | 2009-07-30 10:03:12 Filtr paliwa wymieniłemł około 5 miesięcy temu, i przejechałem około 6000km. |
![]() syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-08-04 09:32:03 warto też sprawdzić reg. ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej, opis jak to sprawdzić znajdziesz na forum, pisałem już o tym chyba w maju |
![]() pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-08-10 08:10:53 Może stare paliwo, albo coś z zasilaniem pompy - przekaźnik albo czujnik ciśnienia oleju bo on podczytuje pracę pompy paliwa (chyba że się mylę) |
![]() slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-08-10 09:30:51 Z tego co opisujesz niewątpliwie winnym jest układ paliwowy. Zakładając, że pompa, filtr, regulator i wtryskiwacze są sprawne przyczyną mogą być także czujniki dostarczające sygnaly do ECU. Ja spotkałem się z podobnym zjawiskiem co u Ciebie i wtedy winnym był czujnik temperatury, którego wskazania powodowały to, że sterownik silnika podawał zbyt dużą dawkę paliwa zalewając silnik. Nasilało to się szczególnie przy próbie odpalenia ciepłego silnika. W instalacjach LPG zwłaszcza tych najprostszych większość czujników nie jest brana pod uwagę i być może dlatego na gazie samochód pracuje Ci dobrze. |
![]() slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-08-10 12:03:18 W espero 1.5 DOHC a taki mam ja jest w zasadzie 3 czujniki temperatury.
Pierwszy ( ten z jednym kabelkiem) jest wykorzystywany do wskazań temperatury na desce rozdzielczej i nie jest brany pod uwagę przez ECU. Jest jeszcze czujnik temperatury cieczy chłodzącej (CTS) i czujnik temperatury powietrza w kolektorze dolotowym (MAT). I sygnał właśnie z tycz dwóch czujników jest wykorzystywany przez sterownik silnika. Jeśli chodzi o sprawdzenie tych czujników to nie ma żadnego problemu pod warunkiem, że masz miernik uniwersalny. Po prostu mierzysz ich rezystancję. |
Adam_27 Espero 1.8 CD Połaniec | 2009-08-11 05:52:29 Hmm, sprawdziłem ten czujnik temperatury powietrza w kolektorze dolotowym (MAT), i u mnie nie widziałem go, kojarzę że jak kiedyś byłem na szrocie to widziałem obudowę filtra powietrza i tam był wbudowany czujnik, podejrzewam że to to, ale u mnie czegoś takiego nie ma. Dzisiaj albo jutro ma przyjść zamówiony przez zemnie czujnik temperatury cieczy chłodzącej (CTS)-za 24zł w sumie dzwoniłem żeby się do wiedzieć o cenę a gość nie zrozumiał mnie i mi zamówił, więc bez wykręcania starego podłączę go i zapalę auto, na pewno jeśli czujnik jest uszkodzony to auto będzie się inaczej zachowywać, a jak nie to go oddam, bo mam 3 dni żeby to zrobić. A co do czujnika MAT, to nie wiem czy czasem poprzedni właściciel coś przy tym aucie nie zakombinował skoro nie ma takiego czujnika (chyba że źle szukałem, lub u mnie faktycznie nie było). Nie pamiętam czy gdzieś to pisałem, ale ja mam espero 1.8 OHC czy SOHC, już nie pamiętam. Dzisiaj po pracy znowu coś popatrzę, i muszę to robić na spokojnie, bo wczoraj w sumie odpalał dobrze i nawet na ciepłym silniku, więc cos tu jest nie tak. Została ta sprawa z odpalaniem z rana tzn. dzisiaj odpaliłem auto, i słychać było że czegoś ma zbyt dużo, bo dodając gazu auto chciało zgasnąć jakbym na piątym biegu przy wolnej prędkości chciał wjechać pod górkę. |
Adam_27 Espero 1.8 CD Połaniec | 2009-08-11 07:41:44 Nie mogę już edytować więc dopiszę, znalazłem opis co gdzie jest, klik, no i sie okazało że źle szukałem, czyli juz wiem gdzie co sprawdzić, ciekawi mnie ile taki czujnik (MAT) jest wart. |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2009-08-11 11:38:28 a kolega jaką pojemnością silnika dysponuje ?
|
Adam_27 Espero 1.8 CD Połaniec | 2009-08-11 12:04:35 posiadam Espero 1,8 CD
Nie wiem jak znaleźć numer katalogowy, lub jakiekolwiek dane czy zdjęcie dla czujnika MAT [ wiadomość edytowana przez: Adam_27 dnia 2009-08-11 12:05:37 ] |
Zzzz Opel astra Torun | 2009-08-11 19:27:09 te objawy tzn zapalanie i gasniecie po chwili na benzynie wskazuja na immobilizer.Na gazie dziala bo immo odcina tylko sterowanie wtryskow a iskra jest dalej.Niestety w espero niema kontrolki wskazujacej zablokowanie immobilizera jaka jest w wielu innych markach i aby byc pewnym trzeba by odczytac bledy ze sterownika silnika [ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2009-08-11 19:28:06 ] |