Hyundai Pony problemy z jazdą na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam pewien problem z jazda na benzynie.Mam poniaka 1.5 gaznik.Odpalam na benzynie i tu zaczyna się problem.Jak dodaje gazu to często gaśnie, a jak już ruszę to samochód zaczyna jechać "skokami".Tak jakby dostawał za dużo paliwa,a wciskając pedał gazu reaguje jakby z opóznieniem.Szczególnie na pierwszym i drugim biegu.Co to może być.Będę wdzięczny za pomoc

Cytat:
2008-02-12 20:36:52, Loniek pisze:
Witam.Mam pewien problem z jazda na benzynie.Mam poniaka 1.5 gaznik.Odpalam na benzynie i tu zaczyna się problem.Jak dodaje gazu to często gaśnie, a jak już ruszę to samochód zaczyna jechać "skokami".Tak jakby dostawał za dużo paliwa,a wciskając pedał gazu reaguje jakby z opóznieniem.Szczególnie na pierwszym i drugim biegu.Co to może być.Będę wdzięczny za pomoc

Opisany problem to raczej brak paliwa a nie nadmiar. Może być zanieczyszczony gaźnik.

Tak się składa że nie brakuje paliwa.

Ciekawe jak z wydajnoscia pompy paliwa i pompki przyspieszenia (tej w gazniku)

to chyba wskazuje na problem z membraną w gaźniku, trochę jest o tym na forum... mam podobne objawy, ale jeszcze sobie z tym nie poradziłem

A orjentujecie sie jaka jest cena takiej membrany?

Z tego co wiem to nie można dostac jej w sklepach Jest jakiś sposób z zaslepieniem jakiegos przewodu, ale ja prosiłem o zdjęcia miejsc co co i jak zrobić, bo sam nie mogłem sie połapać. Poszukaj na forum, był o tym temat

Narazie zrobiłem jak mi doradził mechanik.Dolałem do wachy środka STP do czyszczenia gażnika,i latam na paliwku.I jak na razie chyba jest lepiej.Przejechałem na tym ok 30km i już jest lepiej.Pozdrawiam

Jest ok po tej jeżdzie na paliwie z tą miksturą STP.Dziś nawet po zimnej nocy{ok -10}nie było problemu z jazda.Pozdrawiam