Wypych?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie jestem pewny czy to wypych czy nie, ale chcialbym cie upewnic na czym stoje.
otóż:
jakis czas temu znalazlem ogloszenie na rajdy.hoga.pl na temat sprzedaży 2 kubłów sparco rev. szybko zadzwoniłem, okazalo sie ze oferta nadal aktualna. dostalem fotki na maila i dogadałem sie, że wpłace zaliczke, a reszte zapłace za pobraniem. gość sie zgodził, wysłał esa z dokładnymi namiarami na siebie z zapewnieniem że wyśle natychmiast. wpłciłem tydzien temu, nic złego nie przypuszczalem bo z gosciem dobrze sie gadało, podał na siebie namiar. chcialem zadzwonic po 2 dniach, dowiedziec sie czy paczka zostala wyslana. za kazdym razem odbiera przemiła pani informujac mnie ze abonent jest czasowo niedostepny. i tu wątpliwości narastają, bo do dzis pojawia sie taki komunikat.
co mam:
nieaktywny numer telefonu, numer rachunku, imie nazwisko dokladny adres, maila oraz smsa.

poczekam do piatku bo ta poczta bywa chora a nie zamierzam oczerniac ludzi ot tak. w miedzyczasie postaram sie wyłapać numer domowy dialogu czy tepsy, jesli oczywiscie posiada
i co dalej?
(z policją nie chce mieć doczynienia)

co o tym myślicie?
z góry dzieki za odpowiedzi

Wstrzymaj sie - w moim wypadku paczka wyslana do odbiorcy trafila do mnie po kilku interwencjach po miesiacu.

po wstepnym dochodzeniu poprzez google.pl stwierdzam ze w lodzi pod numerem 7 na pewnej ulicy znajduje sie orlen
a numer rachunku pochodzi z oddziału jelenia góra...

internet wcale nie jest taki anonimowy na jaki wyglada tylko trzeba usiasc mu teraz na dupie i go dopasc

ale mysle ze bez policji sie nie obejdzie

takie dane otrzymałem:
Łukasz Kowalik
ul. Juliana Tuwima 7 90-002 Łódź
37 1050 1751 1000 0023 1540 9983

507311902

penetrator23@wp.pl

62.87.152.26
GATE-wachu-dialog.jgora.dialog.net.pl

może tobyć kafejka coś cokolwiek

[ wiadomość edytowana przez: maciuhh dnia 2008-02-11 22:05:17 ]

tu masz jakiegos Kowalika z Łodzi w wieku 23ch lat

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

Tam rzeczywiście jest orlen a mimo iz podajesz w przelwie adres i tak liczy sie nr konta. Jak adres będzie inny też dojdzie. Więc on wcale nie musi być z Łodzi...

Ja bym sie przeszedł na policje i przedtawił sytyłacje ale informacyjnie bez danych tylko jak wyglada ich procedura itp, bo po nr konta idzie dojść do wszystkiego, a jeżeli adres nie pasi, gość nie odbiera to nie za fajna sprawa

(OT: przepraszam bardzo, co to znaczy "wypych"?)

to taki nowy gryps
nie slyszales?

oj stary