Dodaje gazu - obroty rosną - nie przyśpiesza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam taki problem - przy wciskaniu gazu czasem się dzieje tak, że obroty rosną a auto nie przyśpiesza, głównie na biegach 3 - 5.
Jak poznać czy to jest sprzęgło? Ruszanie samochodu bez zarzutu, wymiana biegów też bez problemu.

To jest mój nowy samochód, niedawno go kupiłem i miałem taką sytuacje, że przy 150 km/h złapałem gume.
Zastanawiam się czy to może mogło mieć z tym związek i uszkodził się np. mechanizm różnicowy.

PS. - od teraz zawsze tylko nowe opony!
Jak powiedział Pan Janek z serwisu ogumienia - samochód przy drodze trzymają opony i wyobraźnie.

Cytat:
2008-02-18 13:21:13, Zybi80 pisze:
Witam Mam taki problem - przy wciskaniu gazu czasem się dzieje tak, że obroty rosną a auto nie przyśpiesza, głównie na biegach 3 - 5. Jak poznać czy to jest sprzęgło? Ruszanie samochodu bez zarzutu, wymiana biegów też bez problemu.

Spróbój ruszyć z 5ki powoli puszczając sprzęgło. Jeśli zgaśnie to sprzęgło masz OK. Chociaż po opisie wnoszę, że tak nie będzie.

Cytat:
2008-02-18 13:21:13, Zybi80 pisze:
... Jak powiedział Pan Janek z serwisu ogumienia - samochód przy drodze trzymają opony i wyobraźnie.

i jeszcze jedno...pieniądze

na 99 procent sprzęgło do wymiany

Czyli raczej już takiego go kupiłem...
Czyli nowy wydatek.

Ale i tak się ciesze, bo świetne autko, szybki i zwinne, właśnie takie jakie chciałem

Cytat:
2008-02-18 13:50:50, Zybi80 pisze:
Czyli raczej już takiego go kupiłem... Czyli nowy wydatek. Ale i tak się ciesze, bo świetne autko, szybki i zwinne, właśnie takie jakie chciałem

Witaj w klubie!

Ja też mam sprzęgło do wymiany ale również skrzynie bo mam mechanizm różnicowy uwalony. Ale samochód mam taki jak chciałem...

Cytat:
2008-02-19 12:05:16, R_O_Y pisze:
Witaj w klubie! Ja też mam sprzęgło do wymiany ale również skrzynie bo mam mechanizm różnicowy uwalony. Ale samochód mam taki jak chciałem...

jak chcesz to mam skrzynię biegów do mk7 na zbyciu

taqrcza i docis do wymiany mialem tak samo po wymianie jest good zaciagnij reczny wbij piątke i powoli puszczaj sprzeglo jak ci nie zgasnie to bedziesz wiedzial. Powodzenia