Co to za ustrojstwo??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
takie coś mam pod maską, dwa przewody - zasilanie i to wszystko. po podłaczeniu pod 12V dioda świeci, piszczy toto cicho i hgw o co loko

Tyle wygoglowałem >> KLIK << ale mój niemiecki jest na poziomie bremsbelage i getriebe .

Z ciekawostek to diagnosta na skp powiedział że "to je chyba magnetyzer akumulatora" i według niego strzela to co jakis czas po 100A w aku żeby sie nie zasiarczał . Tylko po co tam głośnik .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2008-02-18 19:32:04 ]

odganiacz szczurów

Odstraszacz kun i owadów

tak sie domysliłem (marder to jeszcze ponoć "złodziej") ale czemu to jest głęboko pod maską i czemu służy właściwie? Jakie owady mi to odstrasza, te na drodze zeby uciekły zanim sie rozwalą na szybie czy komary w nocy . Nie czaje...

Jeszcze cytat z tej strony co dałem:
Cytat:
Schützt Ihr Fahrzeug vor defekten Zündkabeln, Bremsleitungen und andere Gummiteile gegen Marderbisse. Das Modul erzeugt in Intervallen unhörbare Ultraschall-Pfeiftöne 100 dB ±20 % extrem laut welche den Marder verjagen. Betriebsspannung 12 V=/ mit 23 kHz und E-Kennzeichen!

Co to ma wspólnego z hamulcami??

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2008-02-18 19:39:54 ]

wgm. działa to na zasadzie antyzardzewiacza które były w poldkach montowane - czyli jest ale nie działa

Ja bym to wypie** wpiz** i po kłopocie,w polonezach to chyba zapraszało rdze do siebie niż ją eliminowało

Odstraszacz kun W niektorych rejonach niemiec,plaga nie do wytepienia
Cytat:
Schützt Ihr Fahrzeug vor defekten Zündkabeln, Bremsleitungen und andere Gummiteile gegen Marderbisse. Das Modul erzeugt in Intervallen unhörbare Ultraschall-Pfeiftöne 100 dB ±20 % extrem laut welche den Marder verjagen. Betriebsspannung 12 V=/ mit 23 kHz und E-Kennzeichen!

Dość bezpośrednie tłumaczenie,Ci strzele
"Chroni Państwa pojazd przed szkodami kabli WN,przewodów hamulcowych,i innych gumowych częsci przed pogryzieniem przez kuny.Moduł wytwarza niesłyszalne ultra dzwięki 100 dB..blabla...bardzo głosnie,odstraszające kuny...blbalbla..."