| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hants Sonata Portsmouth | 2008-02-18 20:20:49 Mam taki nietypowy problem: nie mam z gazem (i Pb) zadnych problemow. Auto nie widzialo gazownika juz ze dwa lata (30 tys km), spalanie jak najbardziej w normie, przyspieszenie, praca itp - w pelni zadowalajace.
Czy jest jakis mus odwiedzac specow i cos poprawiac? I drugie pytanie: termostat z korkiem odpowietrzajacym uklad chlodzenia (tuz przy bloku silnika) jest okolo 15 cm ponizej parownika. Wymiane plynu chlodniczego przeprowadzilem bardzo starannie, niemniej zastanawiam sie, czy w ukladzie wciaz nie mam gdzies powietrza - zwlaszcza w parowniku, gdyz jest on cholernie goracy. |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2008-02-19 23:45:35 Nie widziało gazownika to znaczy że 30 tysiaków nie wymieniane filtry gazu?? Głównie chodzi mi o fazę lotną?? |
Hants Sonata Portsmouth | 2008-02-20 14:51:55
To gaz ma filtry?? Przy aucie dlubie samodzielnie - rozrzad, pompy, sprzeglo i inne proste sprawy mechaniczne, ale do gazu to sie boje dotykac..
Gdzie i jak to wymienic - na co zwracac szczegolna uwage? Wyczytalem na forum, ze parownik nie moze byc zalozony bokiem do kierunku jazdy - dlaczego? Chce wstawic sobie klime i akurat bardzo by mi pasowal parownik ustawiony bokiem
Jak najprosciej - zupelnie odlaczyc/zablokowac gaz np po wypadku? |