MotoNews.pl

Bmw e34 jak otworzyć maskę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam zapytanie chce nabyć e34 ale jest problem auto stoi dwa lata nie używane i nie mogę się dostać pod maskę z tego powodu bo najprawdopodobniej zamek trzyma.
Proszę o pomoc jak macie jakis sposób jak dostać się pod maskę aby sprawdzić silnik itd.

Jak stoi dwa lata bez otwierana maski, to ten pomnik niech sobie dalej stoi.
No chyba ze potrzebujesz z niego częci, to wez flexa i heja

Przesadzasz zp. Może z Audikiem by tak trzeba postąpić.
Przywrócenie do życia takiej zastanej Beemki to myślę, nic strasznego . Może trzeba będzie parę złotych dołożyć, wymienić to i owo.

Cytat:
2008-03-02 20:26:57, Milas pisze:
Przesadzasz zp. Może z Audikiem by tak trzeba postąpić. Przywrócenie do życia takiej zastanej Beemki to myślę, nic strasznego . Może trzeba będzie parę złotych dołożyć, wymienić to i owo.

Z Audikiem, BMW i kazdym innym, bo nie problem jest aby to mechanicznie uzdrowic, bo to faktycznie tylko "trochę" pieniędzy trzeba ale np. z instalacją elektryczną, ktora jak załapie wilgoci i zasniedzieje, to juz jest powazny problem ( wnioskuje, skoro linka - zamek otwierania maski zasniedzial, to co będzie dalej ? )
No chyba ze auto stalo w ocieplanym garazu, to przepraszam, ze sie wtrącam

[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2008-03-02 22:52:37 ]

Miło, że się wtrącasz, bo nikt by już nie odpowiadał na tym forum .
Moim zdaniem to z tą instalacją elektryczną nie trafiłeś, to że auto stoi nie ma większego wpływu na instalację elekrtyczną, szczególnie w BMW gdzie złacza są dobrze zabezpieczone.
Większym problemem może być korozja: gładzi cylindrów i ogólnie wnętrza silnika, skrzyni, mostu i co jeszce istotne wtryskiwaczy.
Ale te możliwe usterki wyjdą stosunkowo szybko po uruchomieniu auta.

Witam wszystkich dziękuje za pomoc kupiłem inną bmw też 525i rok 1994. na pełnym wyposażeniu ale chodzącą hehe tzn sprawną w 100%

hehhe dobre wyjscie nie potrafisz otworzyc maski? zmien auto! zarcik