Aparat zaplonu w glowiczce dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podobno da sie przerobic aparat od poldka na taki do glowiczki dohc,przy uzyciu rozdzielacza od argenty.mile widziana jakas mala podpowiedz.pzdr

[ wiadomość edytowana przez: andrzej131 dnia 2008-02-22 20:07:55 ]

można
tak zrobilem

przerobiłem aparat zapłonowy z lady 1,5. zdjąłem zębatkę z aparatu argenty i założyłem ją na skróconą ośkę aparatu lady

pasuje idealnie i silnik jeździ

A ten aparat od Łady to elektronik ?

ja przerabiałem zwykły. są w samarach elektroniki ale nie wiem jaką mają średnicę wałka i obudowy

wiktor {wik na forum} ma tez przerobionego elektronika na montaz w glowiczce, ja tez bede zakladal aparat elektronik z polda 1600{4498} na glowiczke do argenty,

aha.to czyli os od aparatu z lady i poloneza ma taka sama srednice jak w argencie?

oska tak, dolna czesc obudowy nie, wymaga dorobienia tulejki, zapytaj wik-a to podesle Ci zdjecia przerobionego juz aparatu

Drogi Bartku, ja mam przerobiony elektronik z Poldka ale na blok )
Na głowiczkę mam przerobiony aparat MM pochodzący z bloku (po prostu ktoś uciął wałek i założył tą zębatkę, żeby tak przerobic aparat z Poloneza, to trzeba uciąć wałek z poldka,ale w odpowiednim miejscu, zostawić tyle ile potrzeba i na brakujący wymiar dotoczyć u tokarza odpowiednią tulejkę). Dokładnie tak miał zrobione {michallodz} z forum, do niego napisz, o ile dobrze pamiętam to on kiedyś taką fotkę prezentował na forum (przeszukaj). Jak ja będe miał zrobione na głowiczkę, to chętnie zaprezentuje fotki.
Pozdrawiam!

Wik