"Maluch z silnikiem Hondy....." - Jest Juz Film !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam.
Jesteśmy w posiadaniu filmu z GSMP z 1991 roku z Góry Św. Anny z prototypowym maluchem z silnikiem Hondy, którym jeździł Szwagierczak. Wkrótce film będzie na stronie, co prawda 1min ale jest na co popatrzeć. Reakcje widać na załączonym zdjęciu.

Potrzebujemy kilku informacji nt. tego malucha. A dokladnie potrzebujemy wiedzieć kto był konstruktorem tego malucha. Czy był to Piotr Kolasiński ?! Nie wiemy czy nasze źródła są dobre .

Jeśli ktoś ma jakieś zdjecia z własnej kolekcji i chciałby udostępnić to proszę przesłać na koniu@opcom.pl

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2004-04-27 22:19:45 ]

a ten ktoś na zdjęciu łapie się za głowę z podziwu czy zatyka uszy?

Widziałem filmik z tym maluchem prezentował sie zajebiscie.

Tak jak pisalem na GG słyszałem tylko cos w rodzaju "legendy" o maluchy z silnikiem od Yamahy jakiejs 1100ccm z okolic Włocławka a ten filmik musze obiejzec sobie

poprosze link do filmu

będzie wkrótce na stronie F&F :>

oby jak najszybciej

Ja też czekam na link....

Powoli czuje,ze ten filmik rozpala we mnie taki zar,ze chetnie bym cos zdjal.........GO BABY GO!!!!!!!!!

-----------------
http://plepleple.pl

Witam!
Koniu,tych maluchów było kilka, "Szwagier" miał Honde, ale była też Yamacha Obary i na silniku Syreny Mokiejewskiego. Ten człowiek na zdjęciu nie łapie się za głowę tylko zasłania uszy, ilość decybeli jaką wytwarzał ten silnik była nieprawdopodobna.
Pozdrawiam

Cytat:
2004-04-25 22:58:41, Mruk pisze:
Witam!
Koniu,tych maluchów było kilka, "Szwagier" miał Honde, ale była też Yamacha Obary i na silniku Syreny Mokiejewskiego.

A ten maluch Szwgierczaka był skonstruowany przez Piotra Kolasińskiego?
Bo mamy jakiś stary artykuł (z Motoru bodajże) i jest tam wspomniane o tym maluchu "z yamahą" Obary, o maluchu Bryzka i właśnie o maluchu z silnikiem 750cc z Hondy Kolasińskiego..

http://slave.e-edukacja.pl/~fiat/download/filmy/szwagierczak_gsmp_swanna91_xvid.avi

Cytat:
2004-04-26 00:15:46, speed555 pisze:
http://slave.e-edukacja.pl/~fiat/download/filmy/szwagierczak_gsmp_swanna91_xvid.avi

Nie działa...

Witam!
Schwepes,nie umiem odpowiedzieć na 100% na to pytanie, bo nigdy nie dociekałem. Jak Ci bardzo zależy to zadzwonię do Poznania, ale jak znam Szwagierczaka to nigdy nie jeździł cudzymi konstrukcjami.
Pozdrawiam

Maluch z silnikiem Hondy... to musiało WYMIATAC jesli kiedys bym wygrał w lotto to odrazu bym zapakował taki silnik do swojego... oczywiscie 1,6 V-tec.. 160KM... hehehe ... juz niemoge sie doczekac kiedy filmik bedzie dostepny na stronce...

Thomas,ale my mówimi o silnikach motocyklowych...

Pamiętam jak byłem mały i jeżdziłem z Ojcem na wyścigi górskie to tem maluszki latały. Tak jak pisze Mruk było ich kilka. Jedna miały silnik w miejsci seryjnego maluchowskiego a niektóre tak gdzie w cywilu jest fotel pasażera. Do tego dochodzila skrzynia biegów seryna maluchowska i skrzynia biegów motocyklowa, więc w zależności od trasy na treningach dobierało się odpowiednie przełożenia na skrzyni motocyklowej, a w czasie wyścigu zmieniało się biegi w tradycyjnej maluchowskiej skrzyni.

Dokładnie tak było Jesion.
A tak na marginesie to czemu Cie nie było wczoraj w Brzegu?

Mylisz się Mruk, byłem, tylko jakoś mało mnie kręcą te wyścigi

A pozatym prowadzący był tak zorientowany w tematyce motoryzacji ze jak usyłyszałem z jego ust ze startuje 24-ro zaworowy samochód z silnikiem 16v to stwierdzilem że nie mam czego tam szukać.......

link nie działa ??????????????????