| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mholek swap 1100 Kaniów | 2008-02-22 21:39:44 Witam mam może i głupie pytanie ale nie jestem pewien jak to jest a mianowicie chodzi mi o wspawanie klatki do samochodu na stałe czy moge przyspawać rury pałąka głównego i przedniego i tylnych podpór bezpośrednio do wcześniej wspawanych stop mocujących o gr 6mm czy musze mieć przyspawane do rur klatki płytki wzmacniające które to dopiero moge przyspawać do stóp mocujących Załącznik mówi tak:
Każda stopa mocuj1ca musi być zamocowana przy użyciu co najmniej 3 śrub do stalowej p3ytki wzmacniaj1cej o grubości min. 3 mm i powierzchni min. 120 cm2, która jest przyspawana do nadwozia. Przykłady rozwiązań pokazane są na rysunkach 253-18 do 253-24. Powyższe nie jest obowiązkowe dla podpór tylnych (patrz poniżej).Należy stosować śruby o wymiarze co najmniej M8 i standardzie ISO 8.8 lub wyższym. Nakrętki muszą być samozabezpieczające lub z podkładkami zabezpieczającymi przed odkręceniem. Powyższe wymagania należy traktować jako minimalne. Jako uzupełnienie mogą być stosowane dodatkowe mocowania, przyspawanie stóp mocujących do płytek wzmacniających oraz przyspawanie klatki do nadwozia. Stopy mocujące pałąków nie mogą być przyspawane bezpośrednio do nadwozia, bez płytek wzmacniających."
|
mholek swap 1100 Kaniów | 2008-02-22 21:58:25 troche to dla mnie dziwne bo myśle że chyba spaw jest mocniejszy od śrub więc po co je wogóle dawać |
5Turbo F&F Wolny Słuchacz :) Promot Mondial 84 & ... Zabrze | 2008-02-22 22:04:47
Wielu sie zastanawialo jak pewnej nocy bodajze przed festiwalowym dziury robili zeby te sruby tam wsadzic ![]() |
mholek swap 1100 Kaniów | 2008-02-22 22:31:30
Ale znajdzie sie ktoś upierdliwy i co ... pojechane Trudno trzeba będzie jeszcze przykręcać |