| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ptero Zielona Góra | 2008-02-26 13:31:16 a co to ten BLOS? chodzi o to, że nikt się nie może podpiąć pod komputer od mojej instalacji |
blue827 Biłgoraj | 2008-02-26 14:04:12
BLOS to gaźnik gazowy i nie wymaga żadnych komputerów. trzeba wymontować Mieszalnik (zwany dalej mikserem), odłączyć/wyrzucić silnik krokowy który jest na wężu reduktor - mikser. Komputer też już nie będzie potrzebny, bo sterował tylko pracą tego krokowca. Jedyna trudność to montaż BLOSa , będzie trzeba go jakoś wpasować przed przepustnicą. Jakiej średnicy masz dolot? fotki też były by pomocne. Natomiast wąż gazu z reduktora podłączyć do BLOSa. Reduktor rozkręcić na maksa. Jedynie pozostaje regulacja BLOSa, ale np w moim przypadku nic nie musiałem regulować. naprawdę polecam to rozwiązanie, jedynie znajdź kogoś kto ci go zainstaluje jeśli sam nie czujesz się na siłach. |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-02-26 14:42:27 I będziesz miał kłopoty z badaniem technicznym co roku. Jedną z wad blosa jest nie spełnianie norm czystości spalin. |
woj4 Opel Omega A Łuków | 2008-02-26 16:11:17 W Poznaniu masz firmę Autogaz Prins sp.zoo.Z nazwy wynika,że zajmuje się tymi instalacjami.
Poznań ul.Maya 1 tel 0607748358. Poznań to stosunkowo niedaleko od Ciebie.Zadzwoń i pogadaj Na tej stronie http://www.instal-gaz.com.pl/start.html możesz zadać pytanie i być może odpowiedzą.(to już inna firma) [ wiadomość edytowana przez: woj4 dnia 2008-02-26 16:20:10 ] |
ptero Zielona Góra | 2008-02-27 09:30:43 wszystko ładnie pięknie ale wszystkie zakłady mają oprogramowanie do pins-a sekwencji -(. |
ptero Zielona Góra | 2008-02-27 11:14:59 fotki mojej instalacji
www.alberto.com.pl/prins1.jpg www.alberto.com.pl/prins2.jpg www.alberto.com.pl/prins3.jpg www.alberto.com.pl/prins4.jpg www.alberto.com.pl/prins5.jpg może to coś pomoże |
blue827 Biłgoraj | 2008-02-27 14:21:18 dobrze ze zapodales fotki, wlasciwie najlepsza jest nr5.
kiepsko wygląda ten reduktor, chyba ma już swoje lata, możliwe że to on niedomaga, np zasyfił się polskim gazem i trzeba spuścić z niego szlam. Poszukaj na spodzie z boku powinna być śruba spustowa. Oczywiście silnik musi być zgaszony, a reduktor gorący. jeśli bym zakładał blosa to wogóle wywalił bym ten zasyfiony reduktor, akumulator przeniósł bym do bagażnika i w jego miejsce zamontował nowy reduktor np AT90E 140kW no i oczywiście zamiast mieszalnika wpasował BLOS. z fotki wynika że jest ciasno, ale dało by sie zrobić poprzez różne kolanka i przejściówki. |
woj4 Opel Omega A Łuków | 2008-02-27 15:11:01 Pytasz ile ma palić gazu.A ile Twój pali?
a wiesz może coś więcej na temat tej instalacji?Konkretnie model? To powinno być napisane na naklejce od sterownika(komputera) gazowego,albo w dokumentacji. |
ptero Zielona Góra | 2008-02-27 23:32:51 instalacja nazywa się AFS type: 3
a auto pali mi około 17 l/100 km lpg, najwięcej spalił 20l/100 napisałem maila do prinsa do Holandii - odpowiedzieli z spzedają oprogramowanie tylko na rynku lokalnym tym którzy juz prowadza serwis- wielce pomocni. w weekend spróbuję pomajstrować cos przy reduktorze. pozdrawiam ptero |