Oświetlenie bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
Probowalem naprawic oswietlenie bagaznika w omesi ale bezskutecznie, zasilanie na zarowce jest bo jak rusze przewodami to zaraz mi wywali bezpiecznik, czyli pracuje gdzies na zwarciu...
Probowalem znalezc gdzies, czujnik, krancowke od zamkniecia bagaznika ale bezskutecznie. Wiecie gdzie to moze byc??
Pozdrowka
Arek

Witam

W mojej omesi 18NVR taki czujnik znajduje się na tzw. zawiasie (lewy) klapy bagażnika. Aby go zobaczyć musisz trochę głebiej włożyć gowę, ale próować wyczuć ręką.

Grzegorz

Oczyść kontakt masowy tego włącznika i będzie hulało. Albo odłączył się przewód od włącznika.

Pozdrawiam

Spróbuj naprawić tam, gdzie coś się dzieje jak ruszałeś przewodami. Prawdopodobnie zwarcie jest tuż przy żarówce.

Koledzy mają rację.
W żadnym wypadku nie instaluj w kufrze lichtarza ze świecami zapachowymi

?

U mnie jak w temacie tyle że oświetlenie bagażnika włącza się kiedy otworzę maskę silnika czy ktoś z was miał taką przypadłość, co może być grane jakieś przewody źle podłączone czy bezpieczniki. Jak otwieram klapę tylną oświetlenie się nie włącza?
PZDR Vincent

A jak myslisz Vincent?

Witajcie
Pisze dopiero teraz po tygodniowym urlopie Zrobilem 2,5K Omesia

A wracajac do tematu to czujnik namierzylem, dziala on prawidlowo lecz ktos go zalozyl w zlym miejscu tzn, ze zawiac od klapy bagaznika go nie rozlacza podczas zamkniecia, wiec ktos zrobic to cobylo najprostsze- odpiąl przewod . narazie zrobilem analize problemu a w weekend zamierzam sie za to zabrac.
Pozdrowka
Arek