Yarid D4D wtryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie posiadam yaris d4d auto ma uszkodzone wtryskiwacze (poszło jakieś uszczelnienia w środku ) numer mojego wtryskiwacza to 0 445 110 085 z racji że chwilowo nie stać mnie na zakup nowych które pewnie za komplet trzeba wydać kilka tys. ,postanowiłem poszukać używanych np na allegro co chwilę ktoś oferuje wtryskiwacze do yaris ale jeszcze nigdy nie spotkałem o tych samych nr-ach co moje spisałem kilka nr-ów z allegro i napisałem do boscha czy mogę zamiennie zastosować (te z allegro )w odpowiedzi odpisali mi że mój wtryskiwacz nie posiada zamiennika a z tymi co podałem wiąże go tylko wspólna końcówka wtrysku .Więc może na tym forum znajdzie się ktoś kto mi może odpowiedzieć czy faktycznie toyota co roku zmieniała te wtryskiwacze w yarkach czy to tylko taki wybieg boscha z tymi nr-ami żeby kupować nowe wtryskiwacze

niewiem czy mam rację ale bosch wprowadzał modyfikację wtrysków i np. do starszego autka tego numeru katalogowego który miał to już nie było. wymieniliśmy wtryski na te kture miał w swym asortymencie do tego modelu. nie pamietam ale czeba im przeprowadzić kompensację po wymianie. poczekaj aż ktoś jeszcze się wypowie.

założyłem wtryski o innym numerze (też z Yariski) mointowałem w warsztacie co się zajmuje common rail ale raczej nie robili żadnej kompensacji byłem też w serwisie ale oni też raczej nic takiego nie robili bo by pewnie powiedzieli albo przynajmniej chcieli skasować za to pieniądze .

autko dobrze teraz pracuje?

no właśnie mi sie wydaje że nie za bardzo bo na zimnym silniku trochę kopci czarnym dymem ale jak pojechałem do serwisu to mi powiedzieli że jest wszystko w porządku i że jestem przewrażliwiony . Fakt że wtedy był już rozgrzany .