MotoNews.pl
3 Lampy RS i XRi (207905/45) - NT

Lampy RS i XRi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niech ktos mi wyjasni czym sie roznia lampy rs od zwyklych do mk6??ze zdjec to praktycznie niczym sie nie roznia....a cena na allegro 250zl/szt... KLIKERS
albo te?
KLIKERS

[ wiadomość edytowana przez: JarcioFordzik dnia 2008-03-06 11:06:31 ]

Lampa w wersji RS jest dłuższa przede wszystkim co widać już na pierwszy rzut oka, a dwa to w lampie RS światła mijania i drogowe (długie) są na oddzielnych żarówkach

-----------------
Rządu niespełnione obietnice - temat zastępczy kibice!

rs2000 i xr3i w rocznikach 91-94 (mk5 i 6) sa identyczne, ale od zwyklych w tych rocznikach roznia sie dlugoscia i odzielna zarowka do swiatel dlugich

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2008-03-06 11:09:00 ]

ok juz widze jezeli chodzi o te oddzielne zarowki to kaman ale jak moga byc dluzsze i pasowac zamiast zwyklych?
Cytat:
2008-03-06 11:07:15, Kijarasz pisze:
Lampa w wersji RS jest dłuższa przede wszystkim co widać już na pierwszy rzut oka, a dwa to w lampie RS światła mijania i drogowe (długie) są na oddzielnych żarówkach

Cytat:
2008-03-06 11:10:57, JarcioFordzik pisze:
ok juz widze jezeli chodzi o te oddzielne zarowki to kaman ale jak moga byc dluzsze i pasowac zamiast zwyklych?

bo zamiast kierunków są mniejsze postojówki

ok,to juz wszystko kumam ale uwazam ze nie oplaca sie pakowac 500zl za tego typu lampy...bo wizualnie na samochodzie to one nic lepiej nie wygladaj jak zwykłe i tak naprawde zwykly zjadacz chleba nie zauwazy tego...czy sie myle?lepiej chyba na morrety zbierac

Cytat:
2008-03-06 11:18:40, JarcioFordzik pisze:
ok,to juz wszystko kumam ale uwazam ze nie oplaca sie pakowac 500zl za tego typu lampy...bo wizualnie na samochodzie to one nic lepiej nie wygladaj jak zwykłe i tak naprawde zwykly zjadacz chleba nie zauwazy tego...czy sie myle?lepiej chyba na morrety zbierac

Musiałbyś kupić też postojówki i do kompletu zderzak rs z kierunkami i halogenami i zbliżasz się do 800 zł.
Ja tak zrobiłem ale czego się nie robi dla swojego pupila

no 800zl to same czesci,zalozenie i lakierowanie...zblizamy sie do 1000 ehh te mk6-stki...z tym przodem to mamy nie ciekawie,hehe...ale dla pupila bedzie trzeba zbierac na morrety pewnie

Lampy od RS-a wyglądają 10000 razy lepiej niż zwykłe bez dwóch zdań. Moretty wyglądają 100000000 razy lepiej ale koszt ich to ok 1600-1800 zł za komplet i trzeba mieć fart żeby je znaleść.

ponad 1000 za moretty to moretty DŁUGIE - zamiast lamp RS'owych, a więc do nich też dochodzą halogeny, zderzak, kierunki i postojówki. Więc sens zbierania na moretty jest mniejszy niż niektórym się wydaje. natomiast moretty krótkie zamiast zwykłych lamp to juz inna bajka - kumpel kupił takie za 250plnów :]

Cytat:
2008-03-06 12:15:59, yezXR3i pisze:
natomiast moretty krótkie zamiast zwykłych lamp to juz inna bajka - kumpel kupił takie za 250plnów :]

i wyglądaja jak żaba

krotkie faktycznie nie wygladaja za fajnie...na poczatku mozna zostac tylko przy morretach a potem modyfikowac zderzak itp...a najlepiej to brewki kupic alb bad looka zrobic...swoja droga ktos wie ile kosztuje ten bad look?

Cytat:
2008-03-06 12:41:18, JarcioFordzik pisze:
krotkie faktycznie nie wygladaja za fajnie...na poczatku mozna zostac tylko przy morretach a potem modyfikowac zderzak itp...a najlepiej to brewki kupic alb bad looka zrobic...swoja droga ktos wie ile kosztuje ten bad look?

brewki to chyba nie najlepszy pomysł

Cytat:
2008-03-06 11:18:40, JarcioFordzik pisze:

Oj, oj różnica jest kolosalna na potężny "+" Nie zauważy? Inaczej. Nie powie Ci że masz założone inne lampy i od jakiego modelu, bo po co. Zauważy że jest lepiej

A nie wszystkie modyfikacje muszą być takie, żeby rzucało się w oczy. Wystarczy żeby było ładnie (-j?). Wręcz niektórzy preferują taką drogę, żeby nie było widać od razu że jest dłubane, "ale jakiś taki inny, fajniejszy"

morette zwykłe i null

Uwaga, to odpowiedź na 2 podwójne posty, które usunąłem, bo jak usunąłem jednego to usunął się drugi . Przepraszam ale to nie moja wina . Proszę, napisz jeszcze raz.

Ile razy ktoś z nas widzi podwójne posty to kasuje i tyle możemy zrobić. To błąd Motonewsa. Nie jedyny zresztą.