[Lantra] Szyba boczna w drzwiach nie zamyka się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z szybą boczną w drzwiach ele.Nie zamyka się prawidłowo ,do polowy chodzi w prowadnicach a potem ucieka do góry i wystaje na zewnątrz .Aby zamknąć musze ją wpychać do środka. Ile kosztuje nowy mechanizm. Pozdrowienia czekam na porady
LITWA.

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2008-04-07 13:56:14 ]

Na forum jest kilkanaście wątków o takich naprawach w innych modelach, poczytaj, naprawia się tak samo.
Prawdopodobnie masz prowadnice do wymiany.

dzięki a czy można kupić same prowadnice czy trzeba kupić cały zestaw i czy trudna jest wymiana.pozdrowienia

Filozofi nie ma - rozkręć boczek - zobacz.

Na moje oko prowadnice masz ok, tym bardziej mechanizmy bo działa góra dół propawnie - jezeli szyba wypada to raczej to sprawa niedokręcenia prowadnicy bądz doregulowania mocowania szyby bądz samej prowadnicy (lewo prawo gora dół)
Szyba pewnie wymskła się z uszczelek. To wszystko.

zdejmij tapicerkę i wyreguluj prowadnice - są dwie, i obydwie na śrubach się reguluje. POWODZENIA

zdiełem tapicerkie i w miejscu gdzie jest zamocowana szyba przy mechaniźmie na dwóch śrubach ,dokręciłem te śruby ale to nic nie dało cały ten uchwyt lata wlewo i w prawo, i jest luz na tych śrubach wygląda jakby wyrobiły się otwory . Chyba będe musiał wymienić cały mechanizm tylko niewiem czy można kupić cały komplet z prowadnicami bocznymi i czy wymiana jest skomplikowana .Pozdrowienia czekam na odpowiedzi Ps gdzie można kupić .